ΑΛΜΥΡΟΣ

Η τεχνική έκθεση της σκεπαστής αγοράς στον Δήμο Αλμυρού

η-τεχνική-έκθεση-της-σκεπαστής-αγοράς-40440

Επιφάνειας 2.243,80 τ.μ. θα είναι η σκεπαστή αγορά που θα δημιουργηθεί στα όρια του οικισμού του Δήμου Αλμυρού, σε παράπλευρο χώρο όπου λειτουργεί το παζάρι και με πλέον σύγχρονη μεταλλική κατασκευή.

Η τεχνική έκθεση των μηχανικών Αντώνη Καλαντζή και Αγγελικής Τσιάγια της Εταιρείας Ανάπτυξης Πηλίου προβλέπει την κατασκευή μεταλλικού δομικού σκελετού, με ενσωματωμένα κανάλια συλλογής υδάτων για την απαραίτητη υγιεινή του εσωτερικού χώρου, υπόγεια ηλεκτροδότηση όλων των σημείων όπου υπάρχουν κάθετα υποστυλώματα και διαμορφωμένες ράμπες πρόσβασης εισόδου και εξόδου οχημάτων.

Η επιστέγαση του μεταλλικού φορέα θα γίνει με συνθετικά πάνελ σε μορφή κεραμιδιού, κατάλληλα για στέγαση και προφύλαξη από καιρικές διακυμάνσεις, με σύστημα κεντρικού εξαερισμού στην υψηλότερη στάθμη και στηρίγματα των φωτοβολταϊκών στοιχείων, που θα τροφοδοτούν το κτίριο συμπληρωματικά.
Σε σύνδεση με την κυρίως κατασκευή και σε ομοιομορφία με το μεταλλικό σύνολο της κατασκευής, θα διαμορφωθεί ένας χώρος με WC, χωρητικότητας 67.21 τμ.

Η είσοδος θα είναι κοινή και θα διαχωρίζεται σε δυο επιμέρους χώρους, δυναμικότητας 5 τουαλετών για άντρες και αντίστοιχα 5 τουαλετών για γυναίκες, καθώς και με δυο ανεξάρτητες τουαλέτες με προδιαγραφές για άτομα ΑμεΑ. Επίσης, θα υπάρχει πρόβλεψη για χώρο ντουζιέρας, δύο ανά φύλο, που δίνουν ευκολία ακόμη στην εξυπηρέτηση των εμπόρων που θα διαθέτουν τα προϊόντα τους στο χώρο της έκθεσης.

Εξωτερικά, θα γίνει η απαραίτητα διαμόρφωση του δαπέδου για εύκολη πρόσβαση και θα τοποθετηθεί ο ανάλογος φωτισμός για τις ώρες χαμηλού φωτισμού.

Στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο, ο οποίος έχει διαχωριστεί με εσωτερικό δρόμο πλάτους 6.00 μ. από την ήδη διαμορφωμένη περιοχή άλλων υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, θα υπάρχουν περιοχές στάθμευσης αυτοκινήτων, με χάραξη εσωτερικών δρόμων εισόδου κι εξόδου, που θα ενταχθούν στην ευρύτερη κυκλοφοριακή μελέτη με το υπόλοιπο δίκτυο κυκλοφορίας του οικισμού. Τέλος, η πρόταση ολοκληρώνεται με ένα παρόμοιο μορφής και κατασκευής κτίριο με δυο χώρους γραφείων, που να καλύπτουν τη γραφειοκρατική διαδικασία διάθεσης θέσεων προβολής και πώλησης προϊόντων, αλλά και κάποιες πρόσθετες τουαλέτες που θα διατεθούν στις υπόλοιπες εμπορικές δράσεις εκτός Σκεπαστής Αγοράς.

Το έργο θα υλοποιηθεί προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της προώθησης των τοπικών προϊόντων στον Αλμυρό, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Θεσσαλίας με τον «Καλλικράτη», μετά από τη συνένωση των πρώην δήμων Αλμυρού, Πτελεού, Σούρπης και της πρώην Κοινότητας Ανάβρας.

Το ποσοστό της εντατικής χρήσης της γεωργικής γης είναι σημαντικό, οπότε είναι αναγκαία και η οργάνωση των εμπορικών δραστηριοτήτων, χωρίς επιβάρυνση στο ευρύτερο φυσικό και αστικό περιβάλλον.

Το έργο της Σκεπαστής Αγοράς Αλμυρού είναι μια απόπειρα να διορθωθεί μια ανεξέλεγκτη εμπορική δραστηριότητα, που δεν έχει οργάνωση ούτε περιβαλλοντική ευαισθησία, και υπολείπεται η ποιότητα διάθεσης στο κοινό των τοπικών προϊόντων.

Στοχεύει να ικανοποιήσει τα επενδυτικά σχέδια των αγροτών με ευαισθησία για την περιβαλλοντική προστασία, και κάτω από την προσπάθεια να ληφθούν υπόψη οι γενικότεροι αστικοί και φυσικοί παράμετροι της περιοχής, η οποία εξαιτίας του ότι βρίσκεταιεκτός σχεδίου οικισμού, είναι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής ως προς την αξιοποίησή της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου