ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργολαβία για την εσωτερική οδοποιία του Δήμου Αλμυρού

εργολαβία-για-την-εσωτερική-οδοποιία-49178

Σε διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου «Εσωτερική οδοποιία Δήμου Αλμυρού 2018», προϋπολογισμού 409.000 ευρώ, θα προχωρήσει η δημοτική αρχή Αλμυρού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την περασμένη Τετάρτη ενέκρινε τη μελέτη του έργου, τα τεύχη δημοπράτησης και τον τρόπο εκτέλεσης.

Σύμφωνα με τη μελέτη, το έργο περιλαμβάνει:

-Εργασίες εκσκαφής και διάστρωσης στο Αχίλλειο, και πιο συγκεκριμένα στην Κατσαβριά σε μήκος 60 μ. και σε οδό μετά το νεκροταφείο.

-Εργασίες εκσκαφών, διαμορφώσεων και σκυροδετήσεις για εγκιβωτισμό στην οδό που συνδέει παραλιακά το Πηγάδι με το Λουτρό σε μήκος δρόμου 1.500 μ. καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης στον χώρο στάθμευσης Πηγαδίου.

-Στην τσιμεντοστρωμένη οδό που ορίζεται από τις οδούς Κρήτης, Καποδιστρίου, Κομητά και Κορυτσάς μήκους 1650 μέτρων στον Αλμυρό θα γίνει καθαίρεση του οδοστρώματος, εκσκαφή του και τέλος διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκ. με την τελική επιφάνεια του δρόμου να διαμορφώνεται χαμηλότερα από τις αυλές.

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν και στις οδού 17η Αυγούστου από την Αχιλλέως έως την Παύλου Μελά μήκους 140 μ., τη Μυρμιδόνων από τη Βασ. Γεωργίου έως την Αχιλλέως, μήκους 120 μ. την οδό που ορίζεται από τις οδούς Αχιλλέως, Χίου, Τρ. Αργυροπούλου και Οικονομίδου μήκους 130 μ. την οδό Βόλου από την Αχιλλέως έως Τρ. Αργυροπούλου μήκους 140 μ.

Η μελέτη προβλέπει ακόμη παρεμβάσεις στο Κρόκιο στον δρόμο που οδηγεί από την πλατεία προς τον υδατόπυργο και στον δρόμο παραπλεύρως της ΠΕΟ, τη Βρύναιναν στην κεντρική οδό κοντά στην πλατεία και στον δρόμο στο Νεοχωράκι.

«Το οδόστρωμα των ανωτέρω ασφαλτοστρωμένων ή τσιμεντοστρωμένων οδών παρουσιάζει ρηγματώσεις, καθιζήσεις και παραμορφώσεις λόγω διαφόρων έργων που έχουν γίνει σε αυτές με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται προβλήματα για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι εργασίες που προβλέπεται να γίνουν με την παρούσα εργολαβία είναι απόξεση οδοστρώματος «φρεζάρισμα», διάστρωση ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης μεταβλητού πάχους και διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5 εκατ. Επίσης θα γίνουν εργασίες προσαρμογής των σχαρών και των καπακιών των φρεατίων στην στάθμη και επίκληση του καταστρώματος της οδού», αναφέρει η μελέτη.

Η προθεσμία που δόθηκε για την εκτέλεση του έργου είναι οχτώ μηνών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου