ΑΛΜΥΡΟΣ

Ψησταριά που λειτουργεί μέσω κινητού!

ψησταριά-που-λειτουργεί-μέσω-κινητού-52840

Μπορεί να μην… πρόλαβαν το ψήσιμο του οβελία για το Πάσχα, όμως οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού ετοιμάζονται να… λανσάρουν ενόψει Πρωτομαγιάς -οπότε και το έθιμο επιβάλλει ψήσιμο στην εξοχή- μία πρωτότυπη κατασκευή που δημιούργησαν οι ίδιοι. Πρόκειται για μία αυτόματη ψησταριά, ο χειρισμός της οποίας γίνεται μέσω κινητού τηλεφώνου!

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Αλμυρού, κ. Αποστόλη Αγγελόπουλο, η ψησταριά δημιουργήθηκε στο κέντρο από μαθητές του μηχανολογικού τομέα αλλά και του τομέα ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού.

«Εχουμε παράδοση στην κατασκευή ψησταριών, αλλά η συγκεκριμένη είναι διαφορετική», σχολίασε ο κ. Αγγελόπουλος. Η ψησταριά δεν διαφέρει στην όψη από μία κλασική. Μπορεί όμως να αλλάζει ύψος, να ανεβαίνει και να κατεβαίνει, και να αλλάζει ταχύτητα περιστροφής για το ψήσιμο. Όλα ελέγχονται μέσω κινητού τηλεφώνου.

Η ψησταριά θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της 2ης Μαθητικής Εκθεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αλμυρού και θα περιλαμβάνει έργα μαθητών τόσο του 1ου ΕΠΑΛ Αλμυρού όσο και του ΕΕΕΕΚ Αλμυρού.

Εκτός από την ψησταριά οι μαθητές του τομέα ηλεκτρολόγων-ηλεκτρονικών θα παρουσιάσουν κι άλλα έργα όπως έναν κοπτήρα λέιζερ και μία ψηφιακή επιγραφή. Οι μαθητές του τομέα βρεφονηπιοκόμων θα παρουσιάσουν κατασκευές με αερόστατα και μάσκες, οι γεωπόνοι συνθέσεις με λουλούδια αλλά και μια πρωτότυπη κατασκευή, ιδανική για την καλλιέργεια φράουλας. Και ο τομέας τροφίμων θα παρουσιάσει μαρμελάδες και καλλυντικά, ενώ οι τομείς νοσηλευτών και αισθητικής θα κάνουν επιδείξεις στους επισκέπτες της έκθεσης.

Συνολικά στην έκθεση θα λάβουν μέρος περί τους 270 μαθητές επαγγελματικής εκπαίδευσης, με έργα τους που θα παρουσιαστούν και στην αντίστοιχη έκθεση όλων των μαθητών των ΕΠΑΛ της Μαγνησίας, που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στις 10, 11, 12 και 13 Μαΐου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία Αλμυρού.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 27 Απριλίου και θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως τη 1:30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου