ΑΛΜΥΡΟΣ

Στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Αλμυρού – ΚΕΘΕΑ

στενή-συνεργασία-μεταξύ-δήμου-αλμυρο-54344

Πρωτόκολλο συνεργασίας διάρκειας δύο ετών υπέγραψαν το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) ΠΙΛΟΤΟΣ και ο Δήμος Αλμυρού. Οι δύο φορείς, εκτιμώντας τις ανάγκες για την υποστήριξη κατάλληλων δράσεων και προγραμμάτων πρόληψης και απεξάρτησης στην περιοχή του Αλμυρού, αποφάσισαν να αναπτύξουν μια πιο στενή και μακροπρόθεσμη συνεργασία.

Το πρωτόκολλο αφορά στην υλοποίηση του σχεδιασμού του δύο φορέων προς ανάπτυξη της πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των πρώην χρηστών στον νομό Μαγνησίας, καθώς και την εκπαίδευση των στελεχών των δύο φορέων (αρχική και συνεχιζόμενη) σε θέματα εξαρτήσεων.

Βασικοί στόχοι του πρωτοκόλλου συνεργασίας είναι:

-Η ανάπτυξη υπηρεσιών πρόληψης, έγκαιρης παρέμβασης και συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ σε χώρο που ήδη έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Αλμυρού στην πόλη του Αλμυρού.

-Η δημιουργία δικτύου διασύνδεσης με τον Δήμο Αλμυρού μέσα από συστηματικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης επαγγελματικών ομάδων καθώς και γονέων, με απώτερο στόχο την έγκαιρη διαχείριση εξαρτητικών συμπεριφορών.

-Η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών από τον Δήμο Αλμυρού και το ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, όπως διοργάνωση εκδηλώσεων ενημερωτικού χαρακτήρα, παρεμβάσεις στην περιοχή, διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων, ανάπτυξη συνεργασιών και δικτύωσης με φορείς, επαγγελματικές ομάδες, συλλόγους κ.ά., με στόχο την ενημέρωση-ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου