ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάμερες και συναγερμός στο αμαξοστάσιο του δήμου Αλμυρού

κάμερες-και-συναγερμός-στο-αμαξοστάσ-55411

Με κάμερες και συναγερμό ασφαλείας θα εξοπλίσει το αμαξοστάσιο η δημοτική αρχή Αλμυρού, η οποία αποφάσισε να εγκαταστήσει σύστημα επίβλεψης και καταγραφής.

Μετά την κλοπή που συνέβη τον περασμένο Νοέμβριο με την απώλεια σημαντικών μηχανημάτων και εργαλείων αξίας περίπου 20.000 ευρώ, ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης ενέκρινε κονδύλι ύψους 2.450 ευρώ προκειμένου να υπάρχουν όλα τα μέτρα ασφάλειας του χώρου.

Το αμαξοστάσιο που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο, είχε πέσει στόχος διαρρηκτών παρά την περίφραξη που έχει τοποθετηθεί περιμετρικά του χώρου.

Οι διαρρήκτες που είχαν εισβάλει έκλεψαν ένα αγροτικό αυτοκίνητο, αλυσοπρίονα, χορτοκοπτικά μηχανήματα, άλλα μηχανήματα πρασίνου και καθαριότητας που ήταν πολύτιμα για το έργο της Υπηρεσίας.

Η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκάνει την υπόθεση. Από την περαιτέρω προανάκριση είχε προκύψει ότι οι κλέφτες είχαν εισβάλει σπάζοντας τα τζάμια των παραθύρων του κτιρίου και παραβιάζοντας την πόρτα. Η κομμένη περίφραξη στο πίσω μέρος του αμαξοστασίου μαρτυρούσε κατηγορηματικά και τον τρόπο διαφυγής.

Με σκοπό να μην επαναληφθεί παρόμοιο φαινόμενο, η δημοτική αρχή Αλμυρού λαμβάνει τώρα μέτρα, και ήδη ανέθεσε σε εταιρεία την προμήθεια των συστημάτων ασφαλείας.

Στο αμαξοστάσιο βρίσκονται όλα τα αυτοκίνητα και τα μηχανήματα των Υπηρεσιών Καθαριότητας και Πρασίνου.

Εκεί έχουν συγκεντρωθεί τα έξι απορριμματοφόρα, το πλυντήριο κάδων, τα τέσσερα φορτηγά αυτοκίνητα, τα απαραίτητα μηχανήματα και εργαλεία των εργατών.

Το αμαξοστάσιο λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο σε απόσταση 100 μέτρων από το Πολιτιστικό Κέντρο. Δημιουργήθηκε από την παρούσα δημοτική αρχή με σκοπό τα αυτοκίνητα του δήμου να μη βρίσκονται διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης. Ο υπαίθριος περιφραγμένος χώρος είναι έκτασης περίπου 3-4 στρεμμάτων, ενώ εκεί λειτουργούν και τα γραφεία των εργαζομένων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου