ΑΛΜΥΡΟΣ

Απογυμνώθηκε από προσωπικό η Καθαριότητα του Δήμου Αλμυρού

απογυμνώθηκε-από-προσωπικό-η-καθαριό-70393

Με δεκατρία άτομα προσωπικό στη Διεύθυνση Καθαριότητας και Πρασίνου έμεινε ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος καλύπτει μία τεράστια γεωγραφική ενότητα και γι’ αυτό χρειάζεται να ανταποκρίνεται σε αυξημένες ανάγκες μετά τη συγχώνευση με τους δήμους Σούρπης και Πτελεού και την κοινότητα Ανάβρας.

Οι οχτάμηνες συμβάσεις εφτά εργατών Καθαριότητας λήγουν στις 31 Μαρτίου και οι εργαζόμενοι πήραν τις άδειες που δικαιούνται και αποχώρησαν από την Υπηρεσία. Η Διεύθυνση χρειάζεται τώρα να καλύπτει τις ανάγκες καθαριότητας μόνο με δεκατρία άτομα προσωπικό, τα οποία επαρκούν μόνο για την αποκομιδή των απορριμμάτων με τα πέντε απορριμματοφόρα που διαθέτει ο δήμος.

«Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε με τόσο λίγο προσωπικό. Είναι αδύνατον. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι αποκομιδή απορριμμάτων», ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Νικοβιώτης.

Μάλιστα, η νευραλγική Διεύθυνση απογυμνώθηκε από προσωπικό ενόψει των εορτών του Πάσχα που οι ανάγκες αυξάνονται ραγδαία. Τώρα, δεδομένου του αριθμού του προσωπικού δεν μπορεί να γίνει η κοπή των χόρτων, ο καθαρισμός πλατειών και νεκροταφείων, ούτε να γίνουν εργασίες για την αγροτική οδοποιία, η οποία βρίσκεται σε κακό χάλι μετά και τις τελευταίες καταστροφικές βροχοπτώσεις.

«Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει γρήγορα τη διαδικασία για τις μόνιμες προσλήψεις. Εμείς έχουμε ζητήσει την πρόσληψη 20 ατόμων, όμως η διαδικασία δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθεί, και δεν γνωρίζουμε έτσι για πόσο χρονικό διάστημα έτσι θα παραμένουμε με ελλιπές προσωπικό», ανέφερε ο ίδιος.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αλμυρού είχε αιτηθεί την πρόληψη είκοσι θέσεων μόνιμων προσωπικού. Οι προσλήψεις που αιτήθηκε αφορούσαν οι δέκα τέσσερις στον κλάδο υποχρεωτικής εκπαίδευσης εργατών καθαριότητας, οι τρεις στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οδηγών αυτοκινήτων, οι δύο στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης χειριστών μηχανημάτων έργων και μία στον κλάδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ηλεκτρολόγων.

Η δέσμευση που υπήρχε από την κυβέρνηση πάντως, ήταν ότι όταν θα έληγαν τα οχτάμηνα θα γίνονταν οι προσλήψεις του μόνιμου προσωπικού μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ειδικά για την αγροτική οδοποιία, η δημοτική αρχή Αλμυρού προτίθεται να προχωρήσει μετά στις εορτές σε μίσθωση μηχανημάτων, προκειμένου να αποκαταστήσει την προσβασιμότητα σε χωράφια και κτηνοτροφικές μονάδες.

«Οι ανάγκες είναι μεγάλες. Τα παράπονα των πολιτών πολλά. Η αγροτική οδοποιία είναι κατεστραμμένη. Έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι πολίτες», πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου