ΑΛΜΥΡΟΣ

Ξεκίνησε η εξέταση μαρτύρων για την περιουσία της Κοντούλη

ξεκίνησε-η-εξέταση-μαρτύρων-για-την-πε-75281

Με την εξέταση τριών μαρτύρων συνεχιζόταν χθες, έως αργά το μεσημέρι, η δίκη για την περιουσία της Μαριάννας – Ενριέττας Κοντούλη, της 70χρονος μπαλαρίνας και καθηγήτριας μπαλέτου που εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 2002 από την Αμαλιάπολη Αλμυρού και έκτοτε δεν έχει δώσει κανένα σημείο ζωής.

Η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ξεκίνησε κανονικά όπως είχε οριστεί, με το δικαστήριο να κρίνει ότι δεν απαιτείται να είναι παρόντες όλοι οι μάρτυρες, και να απαντά στο αίτημα που είχε κατατεθεί για την ανάγκη εκτίμησης ακινήτου έκτασης 31 στρεμμάτων, ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί εάν κριθεί αναγκαίο από την πρόοδο της διαδικασίας.

Στο δικαστήριο εξετάστηκε η ετεροθαλής αδερφή της 70χρονης, η Ελένη Βέρου, η οποία αναφέρθηκε στις αγωνιώδεις προσπάθειές της να βρει την 70χρονη, που δυστυχώς απέβησαν άκαρπες. Η μάρτυρας ανέφερε ότι είχε δει τελευταία φορά την καθηγήτρια μπαλέτου το 1995, και από τότε δεν είχε καμία επαφή μαζί της, δίχως να μπορεί να δώσει εξηγήσεις γι’ αυτό. Η εξέτασή της συνεχιζόταν για πολύ ώρα για τα πλαστά πληρεξούσια, που, όπως η ίδια κατέθεσε, άρχισαν να εμφανίζονται μυστηριωδώς από το 2002.

Στο δικαστήριο κλήθηκε και εξετάστηκε και ο σύζυγος της ετεροθαλούς αδερφής, που ενημέρωσε το δικαστήριο για όλες τις ενέργειες που έκαναν από κοινού με δικηγόρο του Βόλου, στην οποία δικηγόρο η Κοντούλη είχε αναθέσει τον έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο των πωλήσεων των περιουσιακών στοιχείων και των εισπράξεων των χρημάτων που είχαν γίνει.

Η δικηγόρος είπε ότι από τις συζητήσεις που είχε με την 70χρονη, αντιλήφθηκε ότι γνώριζε για τις αγοραπωλησίες και είχε εισπράξει και χρήματα, αλλά παρόλα αυτά ήθελε να ελέγξει το ακριβές αντίτιμο.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι εκπροσωπήθηκαν διά πληρεξουσίου. Στις 3 το μεσημέρι η δίκη διακόπηκε λόγω πέρατος ωραρίου και αποφασίστηκε να συνεχιστεί στις 24 Απριλίου.

Κατηγορούμενοι στη δίκη, όπως είναι γνωστό, είναι συνολικά έξι άτομα: ένας γιατρός, ένας δικηγόρος, ένας έμπορος, ένας επιχειρηματίας, μία μεσίτρια και ένας ακόμη επιχειρηματίας. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της πλαστογραφίας, τη υπεξαίρεσης και της απάτης σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου