ΑΛΜΥΡΟΣ

Κώστας Πανταζώνας: Ο Αλμυρός χρειάζεται ένα όραμα

κώστας-πανταζώνας-ο-αλμυρός-χρειάζετ-121029

Σαφή προσανατολισμό στην προσέλκυση νέων επενδύσεων πρέπει να έχει ο Αλμυρός με στόχο την ανάπτυξη της πόλης και την τόνωση της απασχόλησης. Ο πρόεδρος της Ένωσης, Κώστας Πανταζώνας, στην κοπή πίτας της Ένωσης τόνισε ότι ο Αλμυρός αριθμεί αρκετές βιομηχανίες – επιχειρήσεις, όμως επισήμανε ότι αυτό δεν αρκεί.

«Πρέπει να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά, και αναφέρθηκε στους πυλώνες που θα απαιτείται να ακολουθούν τα πρώτα βήματα που είναι απαραίτητο να γίνουν.

Ο κ. Πανταζώνας έδωσε μεγάλη έμφαση στην ολοκλήρωση της ΒΙΠΕ Αλμυρού. Ο κάθε πιθανός επιχειρηματίας – επενδυτής εξήγησε, πρέπει να ξέρει πώς να κινηθεί μέσα σε ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον, χωρίς να αντιμετωπίζει τα εμπόδια και τις απαγορεύσεις ενός γραφειοκρατικού συστήματος.

Ειδική ήταν η αναφορά του και για την επένδυση στις Νηές, καθώς «χρειάζεται να υπάρχει στήριξη της επένδυσης ως ναυαρχίδας της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, του μοχλού ανάπτυξης του αεροδρομίου αλλά και της ενεργοποίησης όλου του εργατικού δυναμικού του Νομού σε πλήθος ειδικοτήτων».
Ο τρίτος βασικός πυλώνας ανάπτυξης για τον ίδιο είναι ο εκσυγχρονισμός των Αγροτικών Συνεταιρισμών, ώστε «να αποτελούν τα τρένα μεταποίησης και συσκευασίας των αγροτικών προϊόντων του τόπου, και ιδιαίτερα του «πράσινου χρυσού» που είναι το λάδι της περιοχής».

Σε όλα αυτά ο Δήμος Αλμυρού μπορεί να παίξει ουσιαστικό ρόλο στη δημιουργία του οράματος και την επίτευξή του. «Ο δήμος με τη θεσμική του ιδιότητα, μπορεί να αποκτήσει έναν καινούργιο ρόλο, αυτόν του μάνατζερ, και να διεισδύσει σε εκθέσεις, να συνομιλήσει με επενδυτές και να δημιουργήσει το φιλόξενο έδαφος, ώστε η περιοχή μας, ο Αλμυρός μας, που με τη γεωγραφική του θέση στο κέντρο της Ελλάδας αλλά και δίπλα στο εθνικό δίκτυο, να αποτελέσει μία από τις πρώτες επιλογές των επενδυτών. Να ακουστεί παντού το όνομα του Αλμυρού σαν μια απολύτως προνομιούχα για επενδύσεις περιοχή» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Ενωσης προέτρεψε λοιπόν τα μέλη του να εγκαταλείψουν κάθε προηγούμενο στερεότυπο και να αντικρίσουν με μία φρέσκια ματιά την πόλη.

«Αυτοί είναι και οι λόγοι για τους οποίους το Όραμα είναι το θεμελιώδες πριν να συνεχίσουμε με οποιαδήποτε κίνηση. Το μέλλον, είναι τα παιδιά μας.

Αυτό το σπουδαίο καλούμαστε να αναλογιστούμε, ώστε συνειδητά και έμπρακτα κάθε μας πράξη, και κάθε μας σκέψη, να έχει ως γνώμονα αυτούς που έρχονται, για να δημιουργήσουμε την παρακαταθήκη να ζήσουν και να δημιουργήσουν στην πόλη τους.

Το Όραμα υπάρχει, και η δυναμική της πόλης, είναι πιο εμφανής από ποτέ» κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου