ΑΛΜΥΡΟΣ

Γενναιόδωρη προσφορά Αλμυριώτισσας

γενναιόδωρη-προσφορά-αλμυριώτισσας-141353

Σημαντικό γεγονός αποτελεί για τη Φιλάρχαιο Εταιρεία Αλμυρού η απόκτηση μόνιμης στέγης, χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά της Αποστολίας Κουτσοπίνα – Πανταζοπούλου, η οποία διακρίνεται για την ευαισθησία, το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και τη σεμνότητα που τη χαρακτηρίζουν. Η ευαισθητοποιημένη Αλμυριώτισσα, γόνος μεγάλης οικογένειες με βαθιές καταβολές αλληλεγγύης, προσέφερε με περισσή γενναιοδωρία το σπίτι της στον Αλμυρό, προκειμένου να στεγαστούν οι δραστηριότητες της ιστορικής Φιλαρχαίου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η εκδήλωση εγκαινίων των νέων γραφείων της Φιλαρχαίου Εταιρείας Αλμυρού «Οθρυς», επί της οδού Αγίας Βαρβάρας 4 στον Αλμυρό, πραγματοποιείται αύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου στις 5μμ, με κάθε επισημότητα και τη δέουσα απόδοση τιμής στη δωρήτρια. Στη συνέχεια θα κοπεί η πίτα και θα ακολουθήσει δεξίωση.

Εξαιρετικά φιλάνθρωπος και διακριτική δωρήτρια, είναι κόρη του Κωνσταντίνου Πανταζόπουλου, μεγάλου εμπόρου του Αλμυρού, με ευρεία κοινωνική δράση, την οποία συνέχισε μαζί με τον σύζυγό της Δήμο Κουτσοπίνα, ο οποίος διακρίθηκε ως πιλότος στην πολεμική αεροπορία.

Ολη η ζωή της Αλμυριώτισσας δωρήτριας είναι γεμάτη από δράσεις προσφοράς, γενναιοδωρίας και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο. Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, η κ. Κουτσοπίνα ανέφερε ότι την κατακλύζουν συναισθήματα χαράς και συγκίνησης για την τιμή που της αποδίδεται από τη Φιλάρχαιο, αλλά και για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο σπίτι είναι το πατρικό της. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι συνδεδεμένο με τις προσωπικές της μνήμες, και κατά συνέπεια έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για την ίδια.

Παράλληλα είναι μέλος της Φιλαρχαίου, παρακολουθεί με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τη δράση που αναπτύσσεται επί πολλά χρόνια και δηλώνει ένθερμη φίλη του εθελοντισμού, επισημαίνοντας ότι «προσφέρεις εθελοντικά έργο από αγάπη, χωρίς να ζητάς ανταμοιβή ή ανταπόδοση».

Η κ. Κουτσοπίνα είναι παράλληλα εθελόντρια του Ερυθρού Σταυρού, ενώ ο πατέρας της έκτισε την εκκλησία της Αγ. Βαρβάρας, πολύ κοντά στο σπίτι τους, και η ίδια τη συντηρεί με περισσή φροντίδα. Προσφέρει αθόρυβα, με γενναιοδωρία και ευαισθησία, δίνοντας τη δυνατότητα στη Φιλάρχαιο, που στεγαζόταν μέχρι πρότινος σε χώρο που παραχωρούσε η εκάστοτε δημοτική αρχή, να διαθέτει πλέον τη δική της στέγη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου