ΑΛΜΥΡΟΣ

Eμειναν χωρίς καφενείο οι Κοκκωτοί

eμειναν-χωρίς-καφενείο-οι-κοκκωτοί-144617

Ερημώθηκε τελείως η Τοπική Κοινότητα Κοκκωτών Αλμυρού, και πλέον οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει στο κτηνοτροφικό χωριό δεν έχουν ούτε ένα χώρο για να συναθροίζονται και να επικοινωνούν.

Το τελευταίο καφενείο που λειτουργούσε στην Τοπική Κοινότητα έκλεισε πριν από δύο χρόνια, και οι κάτοικοι της περιοχής (ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων είναι πάνω από 50 ετών), συγκεντρώνονται μόνο στο πνευματικό κέντρο της Εκκλησίας.

Απηυδισμένοι πλέον από την κατάσταση που επικρατεί, απευθύνονται στη δημοτική αρχή Αλμυρού και απαιτούν την παραχώρηση είτε του δημοτικού σχολείου είτε του κοινοτικού γραφείου.

Εκατό κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας συγκέντρωσαν υπογραφές και απέστειλαν επιστολή στον Δήμο Αλμυρού. Οι κάτοικοι ζητούν εδώ και τώρα λύση στο πρόβλημα. Η επιστολή θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού σήμερα Πέμπτη, στις 6 το απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας και πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου «Η Όρθυς» Ευστάθιος Πολυμέρου, πάντως, είναι αντίθετος με τις προτάσεις των κατοίκων. Συμμερίζεται την ανάγκη συνάθροισης των κατοίκων της περιοχής, τονίζει όμως ότι πρέπει να αναζητηθούν άλλες λύσεις.

«Τα μοναδικά κτίρια που έχουν να αναδείξουν οι Κοκκωτοί στους επισκέπτες της περιοχής είναι η παλιά Εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το καμπαναριό και το δημοτικό σχολείο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δημοτικό σχολείο, το οποίο έπαυσε να λειτουργεί το 2003 με την αποχώρηση των τελευταίων μαθητών, είναι ένα νεοκλασικό κτίριο το οποίο αποτελεί στολίδι για την περιοχή και σήμερα στεγάζει τον Εκπολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Κοκκωτών «Η Όθρυς», που έχει αναλάβει και τα έξοδα συντήρησής του.

Το κοινοτικό γραφείο αντίστοιχα, είναι ένας μικρός χώρος ο οποίος χρησιμοποιείται και από τον γιατρό που επισκέπτεται τους ηλικιωμένους ανά τακτά διαστήματα.

Η επιστολή των κατοίκων

Ειδικότερα στην επιστολή τους οι κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν τα εξής: «Σας είναι γνωστό ότι στους Κοκκωτούς δεν λειτουργεί κανένα από τα υπάρχοντα καταστήματα στην όμορφη πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος.

Παλαιότερα συγκεντρώνονταν εκεί οι κάτοικοι, λύνοντας τα προβλήματα επικοινωνίας και διασκέδασης. Το χειρότερο είναι ότι δεν ενοικιάζεται και κανένα κατάστημα για να δοθεί κάποια λύση στο αδιέξοδο.

Στο αδιέξοδο αυτό θέλουμε, μάλλον απαιτούμε, να δώσετε εσείς τη λύση. Να παραχωρήσετε με απόφασή σας το κοινοτικό οίκημα του δημοτικού σχολείου ή το κοινοτικό γραφείο, τα οποία μετά από μερικές επεμβάσεις, να διαμορφωθούν και να δοθούν προς χρήση, συγκεντρώνοντας τους κατοίκους για επικοινωνία και διασκέδαση.

Η τοπική Εκκλησία δημιούργησε το πνευματικό κέντρο και εξυπηρετεί τους κατοίκους για τις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Ας πάρετε κι εσείς την απόφαση να ικανοποιήσετε τις κοινοτικές ανάγκες των λιγοστών αλλά φιλότιμων κατοίκων, οι οποίοι παραμένουν στο χωριό, δίνοντας έτσι ζωή στην ύπαιθρο, ασχολούμενοι με διάφορες εργασίες, κυρίως κτηνοτροφικές και γεωργικές.

Θα λύσετε ένα σοβαρό υπαρκτό πρόβλημα και θα έχετε τις ευχαριστίες όλων. Περιμένουμε απάντηση και ζητάμε τις δικές σας ενέργειες και αποφάσεις».

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου