ΑΛΜΥΡΟΣ

Καταγραφή ζημιών στο Δήμο Αλμυρού

καταγραφή-ζημιών-στο-δήμο-αλμυρού-150489

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού συνεχίζουν να καταγράφουν τις ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τον καλλικρατικό δήμο το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της δημοτικής αρχής είναι μακροσκελής. Στην Επαρχιακή οδό Αλµυρού – Φυλάκης υπήρξαν καταστροφές σε τμήματα του οδοστρώματος, καθώς επίσης και στη γέφυρα του χειμάρρου Χολορέµατος, στην Επαρχιακή οδός Σούρπης – Ιεράς Μονής Ξενιάς – Βρύναινας – Άνω Ιεράς Μονής

Ξενιάς, όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καταστροφές σε πολλά σημεία του οδοστρώµατος. Σε
ολόκληρο το αγροτικό οδικό δίκτυο του καλλικρατικού ∆ήµου Αλµυρού υπήρξαν μεγάλες ζημιές.

Ειδικά το αγροτικό δίκτυο έχει καταστραφεί ολοσχερώς, και γι’ αυτό χαρακτηρίζεται ως απροσπέλαστο, με συνέπεια τον αποκλεισμό των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Τα ρέματα υπερχείλισαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν εκτεταμένες φθορές στις διαβάσεις και εναπόθεση μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών εντός και εκτός των οικισμών.

Ακόμη, σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο του καλλικρατικού ∆ήµου Αλµυρού ξηλώθηκαν καμπίνες, ντουζιέρες και παγκάκια, ενώ υπήρξαν μεγάλες φθορές στις πλακοστρώσεις.

Η ανεμοθύελλα και η έντονη βροχόπτωση έριξαν τον ελαιόκαρπο από πολλά δέντρα, αχρήστευσαν καλλιέργειες, προκάλεσαν προβλήματα σε ποιμνιοστάσια, κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, θερμοκήπια, αγροτικές αποθήκες.

Ο Δήμος Αλμυρού, όπως είναι γνωστό έχει ήδη αιτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σύνολό του, και όχι μόνο η Ανάβρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου