ΑΛΜΥΡΟΣ

Συνεχίζεται η μάχη για τον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου στον Αλμυρό

συνεχίζεται-η-μάχη-για-τον-καθαρισμό-τ-159076

Να κλείσει τις πληγές του προσπαθεί ο Δήμος Αλμυρού, ο οποίος προχθές Κυριακή θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που «χτύπησαν» την περιοχή από το βράδυ της Παρασκευής και συνέχιζαν να προκαλούν ζημιές σε ορεινά χωριά του δήμου έως και το πρωί της Κυριακής.

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Κωνσταντίνος Νικοβιώτης, ενημέρωσε ότι χθες έξι συνολικά μηχανήματα του δήμου, φορτωτές, σκαπτικά, φορτηγά, απομάκρυναν τις φερτές ύλες που υπήρχαν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του καλλικρατικού Δήμου Αλμυρού, όπου τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν μεταφέρει μπάζα μέχρι και κλαδιά δέντρων, κολώνες δημοτικού φωτισμού που είχαν ξηλωθεί, αποδυτήρια, που είχαν καταστραφεί κ.ά.

«Έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές», ανέφερε ο αντιδήμαρχος, ο οποίος ενημέρωσε ότι το παραλιακό μέτωπο δόθηκε στην κυκλοφορία, σε ορισμένα όμως σημεία του η κίνηση των οχημάτων πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην παραλία Αλμυρού, στο ύψος που είναι το μέρος Χοροστάσι, το οδόστρωμα έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές σε έκταση 500-800 μέτρων, και γι’ αυτό η αποκατάσταση θα χρειαστεί χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές προκλήθηκαν κατά μήκος του συνόλου του παραλιακού μετώπου από τον Αλμυρό, την Ευξεινούπολη, τον Πλάτανο, μέχρι την Αμαλιάπολη και τον Πτελεό.

Οι εργασίες καθαρισμού θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ τα συνεργεία του δήμου καταγράφουν τις ζημιές στην αγροτική οδοποιία και τις καλλιέργειες, η έκταση των οποίων ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς ποια είναι.

Ο κ. Νικοβιώτης ανέφερε πάντως ότι η αγροτική οδοποιία σε Βρύναινα, Κοκκωτούς και Ανάβρα έχει καταστραφεί.

Να επισημανθεί ότι στην Ανάβρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χιόνι. Το χωριό είναι «καθαρό» και οι δρόμοι ανοιχτοί. Χιόνι υπάρχει σε ορισμένα υψηλά σημεία, και φτάνει σε ύψος τους δέκα με δεκαπέντε πόντους.

Εργολαβία για τις ζημιές του περσινού χειμώνα

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες ότι η περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την προκήρυξη ανοικτής ηλεκτρονικής διαδικασίας για το έργο «Άμεση αποκατάσταση ζημιών προκληθεισών από χιονοπτώσεις στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Δήμος Αλμυρού)», προϋπολογισμού 1.250.000,00€.

Αντικείμενο του έργου είναι οι εργασίες αποκατάστασης του βλαβών του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του Δήμου Αλμυρού που ανήκει στην Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, οι οποίες προκλήθηκαν από τις συνθήκες παγετού και χιονοπτώσεων κατά τη χειμερινή περίοδο των μηνών Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου των ετών 2016-2017 αντιστοίχως.

«Αποκαθιστούμε τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της αρμοδιότητάς μας, σε περιοχές δήμων όπου κρίνεται απαραίτητο» είπε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

«Με το συγκεκριμένο έργο αποκαθιστούμε ζημιές στο οδικό δίκτυο του Δήμου Αλμυρού, με στόχο την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών. Η ασφαλής μετακίνηση των κατοίκων είναι πρώτη μας προτεραιότητα, και για αυτό πραγματοποιούμε συνεχείς παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που μας ανήκει» πρόσθεσε η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου