ΑΛΜΥΡΟΣ

Προβολή και προώθηση του Αλμυρού

προβολή-και-προώθηση-του-αλμυρού-851206

Ενα φιλόδοξο πρόγραμμα με στόχο την προβολή και προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής Όθρυος που θα υλοποιηθεί με τη νέα περίοδο του νέου Δήμου Αλμυρού κατέθεσε στο πλαίσιο του Ο.Π.Α.Α.Χ. του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και διεκδικεί η Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Όθρυος. Με την έγκριση του προγράμματος ο νέος Δήμος Αλμυρού θα επωφεληθεί με το ποσό των 100.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλη την περιοχή που καλύπτει με την δράση της η «Όθρυς Α.Ε.» -Αλμυρός, Σούρπη, Πτελεός και Ανάβρα- περιοχή Ο.Π.Α.Α.Χ., εφαρμογής του Άξονα 3, του Π.Α.Α. 2007-2013 και αφορά στην προβολή των φυσικών και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής της Όθρυος, στην προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων (αγροτικών, κτηνοτροφικών) και επιχειρήσεων τυποποίησης, στην ανάδειξη της παραδοσιακής κουζίνας της περιοχής και στην ανάδειξη ηθών – εθίμων και τοπικών παραδόσεων.

Οι ενέργειες και οι δράσεις στο πλαίσιο του προγράμματος για την προβολής της περιοχής παρέμβασης διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα στην προβολή εντός της περιοχής (στα όρια του νέου Δήμου Αλμυρού) παρέμβασης, στην προβολή στην ευρύτερη περιφέρεια Θεσσαλίας και σε εθνικό επίπεδο και στην προβολή στη Γαλλία.

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιηθεί σειρά δράσεων μεταξύ των οποίων διοργάνωση αναπτυξιακών συνεδρίων, εκθέσεων τοπικών προϊόντων και εκδηλώσεων παραδοσιακών γεύσεων, προβολή της παράδοσης, ηθών, εθίμων και πολιτιστικών στοιχείων της περιοχής μέσου ιστοσελίδας και σύνδεση επιχειρήσεων μέσου δικτυακού τόπου, δημιουργία επενδυτικών οδηγών για μόνιμους κατοίκους και μη με στόχο κυρίως την προώθηση επενδύσεων στον αγροτουρισμό, ηλεκτρονικές καταχωρήσεις, διαφημιστικά έντυπα και αφίσες με στόχο την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Όθρυος, συμμετοχή προβολής των τοπικών προϊόντων στο Salon d’ agriculture στο Παρίσι περί τα τέλη Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου του έτους 2011, συμμετοχή στο Μονακό – Monte Carlo στις εκδηλώσεις γαστρονομικών γεύσεων της Προβηγκίας που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο από 26- 29 Νoεμβρίου.

Τα αποτελέσματα του προγράμματος στοχεύουν στην Αειφόρο ανάπτυξη και πρόκληση επενδυτών και νέων επενδύσεων, ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της τοπικής απασχόλησης, προβολή ηθών-εθίμων, τοπικών παραδόσεων και προϊόντων, τόνωση της τοπικής οικονομίας, ανάδειξη των τουριστικών πόρων της περιοχής, αύξηση της τουριστικής περιόδου καθώς και μεταφορά εμπειριών.

Όπως τονίζει ο δήμαρχος Αλμυρού και πρόεδρος της «Όθρυς Α.Ε.» κ. Βαγγέλης Χατζηκυριάκος «η περιοχή κυρίως της ορεινής Όθρυος προτείνεται για ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού, όχι μόνο γιατί εκλείπουν παντελώς αλλά γιατί κυρίως η περιοχή έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα όπως πλούσιο φυσικό περιβάλλον με πολύ καλό κλίμα, πολιτιστικά στοιχεία, ιδιαίτερη γεωγραφική θέση, άριστη προσβασιμότητα, σημαντική αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή με άριστα προϊόντα του διατροφικού τομέα και κυρίως φθηνή γη».

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου