ΑΛΜΥΡΟΣ

Προχωρεί η αποχέτευση Σούρπης

προχωρεί-η-αποχέτευση-σούρπης-162346

Στο 50% η εκτέλεση του φυσικού αντικειμένου του έργου

Εκτελέστηκε το 50% του φυσικού αντικειμένου του έργου «Κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Σούρπης και έργα μεταφοράς στις Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Αλμυρού».

Το πολύπαθο έργο, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2015, με την έναρξή του «σκόνταψε» στα «capital control» και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με τις πληρωμές, και το 2017 αντιμετώπισε ξανά έλλειψη πιστώσεων (αυτή τη φορά από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ), έχει φτάσει πλέον σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο εργασιών, και ο χρόνος για την υλοποίησή του έχει αρχίσει πλέον να μετρά αντίστροφα.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το δίκτυο ακαθάρτων της Αγίας Τριάδας και ο καταθλιπτικός αγωγός μεταφορών των λυμάτων από τη Σούρπη στον Βιολογικό Αλμυρού, μήκους 12,5 χιλιομέτρων, και οι εργασίες συνεχίζονται.

Σύμφωνα με την εργολαβία του έργου, το επόμενο διάστημα θα κατασκευαστούν δύο αντλιοστάσια στη διασταύρωση της Μιτζέλας και στην Κεφάλωση Αλμυρού, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων Σούρπης μήκους 17χλμ, καθώς μέχρι στιγμής το δίκτυο έχει κατασκευαστεί σε μήκος 5 χιλιομέτρων.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προβλέπει αποπεράτωση των εργασιών τον Μάιο του 2018. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 4,5 εκατ. ευρώ που εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται ο έλεγχος των δικαιολογητικών, και το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ανατεθεί σε εργολάβο η κατασκευή του Δικτύου Αποχέτευσης Αμαλιάπολης και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ. Το αντικείμενό του αφορά στη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον παραθαλάσσιο οικισμό Αμαλιάπολης, συμπεριλαμβανομένου και του εξωτερικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων.

Στο πλαίσιό του θα γίνει κατασκευή δικτύου αγωγών ακαθάρτων σε όλες τις οδούς του οικισμού και η σύνδεση των ιδιοκτησιών με αυτό, καθώς και η κατασκευή εξωτερικού αγωγού μεταφοράς των λυμάτων από τον οικισμό μέχρι το σημείο σύνδεσης όπου διέρχεται ο υπό κατασκευή αγωγός μεταφοράς των λυμάτων Σούρπης – Αγίας Τριάδας, με τελικό αποδέκτη την Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αλμυρού.

Τέλος, για την Αντικατάσταση Δικτύου Ύδρευσης Ευξεινούπολης, έργο που είναι προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε η σύμβαση, ο εργολάβος εγκαταστάθηκε και οι εργασίες ξεκίνησαν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου