ΑΛΜΥΡΟΣ

Πέταξαν νεογέννητα κουτάβια σε κάδο στον Αλμυρό

πέταξαν-νεογέννητα-κουτάβια-σε-κάδο-σ-181436

Εφτά κουτάβια νεογέννητα, που δεν είχαν συμπληρώσει ούτε λίγες μέρες από τη γέννησή τους, βρέθηκαν πεταμένα μέσα σε τσουβάλι, σε κάδο απορριμμάτων στο κέντρο του Αλμυρού.

Το περιστατικό συνέβη προχθές, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, και έγινε γνωστό το βράδυ όταν δύο Αθηναίοι επισκέπτες του Αλμυρού ανακάλυψαν έκπληκτοι το θέαμα που κρυβόταν στο εσωτερικό του κάδου.

Τα εφτά κουταβάκια κλαψούριζαν μακριά από τη μητέρα τους. Η πρόεδρος του Φιλοζωϊκού Σωματείου «Αγάπη και Στοργή», Αθηνά Υφαντή, ανέφερε ότι τα σκυλάκια δεν έχουν ανοίξει καν τα ματάκια τους και γι’ αυτό ήταν και είναι πολύ δύσκολο να επιζήσουν χωρίς τη φροντίδα της μητέρας τους.

Ευτυχώς, οι Αθηναίοι δραστηριοποιήθηκαν άμεσα όταν αντιλήφθησαν το κλαψούρισμα και προσπάθησαν αμέσως να διαπιστώσουν τι συνέβη, αλλά και να σώσουν τα άμοιρα κουταβάκια.

Οι επισκέπτες του Αλμυρού ζήτησαν πληροφορίες και απευθύνθηκαν σε αρμόδιους. Δεν άργησαν να ενημερωθούν για το κυνοκομείο που διατηρεί στον Αλμυρό η κ. Ελένη Χριστέλλου και αναζήτησαν εκεί καταφύγιο για τα σκυλάκια.

Μάλιστα, προμήθευσαν στο κυνοκομείο γάλα και μπιμπερό, ώστε να υπάρχουν τα μέσα και να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια τα σκυλάκια να κρατηθούν στη ζωή.

«Δυστυχώς, η εγκατάλειψη κουταβιών στα σκουπίδια είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται αρκετά συχνά στον Αλμυρό» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Υφαντή, η οποία διατύπωσε τον αποτροπιασμό της για αυτή την εγκληματική πράξη των ασυνείδητων.
«Όσοι είναι κάτοχοι σκύλων και δεν επιθυμούν νέες γέννες οφείλουν να στειρώνουν τα ζώα τους. Η εγκατάλειψη κουταβιών είναι εγκληματική πράξη. Είναι το ίδιο εγκληματική πράξη όσο και ο βασανισμός ζώων, όπως και ο βασανισμός αυτού του σκύλου που έχω και περιθάλπω, επειδή ασυνείδητοι τού έβγαλαν το μάτι» ανέφερε η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Κ. Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου