ΑΛΜΥΡΟΣ

Προετοιμασία φορέων για πλημμύρες και χιόνια

προετοιμασία-φορέων-για-πλημμύρες-κα-202877

Σε συνεδρίαση συγκαλείται μεθαύριο, Τρίτη, στη 1 το μεσημέρι το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας του Δήμου Αλμυρού, με στόχο την προετοιμασία για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Στόχος της σύσκεψης θα είναι ο συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων, ώστε ο δήμος να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο.

Ο Δήμος Αλμυρού δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στον εξοπλισμό του. Για την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει επάρκεια μηχανημάτων, όμως έχει σημαντικές ελλείψεις σε χειριστές μηχανημάτων.

Ο αντιδήμαρχος Αλμυρού, Ιωάννης Εκίζογλου, ενημέρωσε ότι ο Δήμος Αλμυρού έχει δύο γκρέιντερ, δύο φορτωτές, δύο φορτωτές εκσκαφής, ένα εκχιονιστικό μηχάνημα και μία αλατιέρα.

Για το προσωπικό είπε ότι η δημοτική αρχή αναμένει τα αποτελέσματα της προκήρυξης για την πρόσληψη δύο χειριστών μηχανημάτων έργων με οχτάμηνες συμβάσεις.

Για τον εν λόγω διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον και οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ήταν μόλις τρεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας χρειάζεται τουλάχιστον δύο χειριστές, ενώ ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε ότι για όποιες άλλες ανάγκες παρουσιαστούν ότι η δημοτική αρχή θα προχωρήσει σε συνεργασίες με ιδιώτες.

Από κει και πέρα, η δημοτική αρχή έχει κάνει τον προγραμματισμό της για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αναμένει την κυβέρνηση να δώσει το πράσινο φως.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει την πρόσληψη είκοσι ατόμων και συγκεκριμένα δεκαπέντε εργατών καθαριότητας, δύο χειριστών μηχανημάτων, δύο οδηγών και ενός ηλεκτρολόγου.

Στο πλαίσιο αυτού του προγραμματισμού αναμένεται να αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε χειριστές μηχανημάτων έργων.

Εξάλλου, το τρέχον οχτάμηνο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα ολοκληρωθεί τον προσεχή Μάρτιο, όπως και σε όλους τους ΟΤΑ, και από την Υπηρεσία Καθαριότητας αναμένεται να αποχωρήσουν οι εργάτες καθαριότητας και οι οδηγοί που προσελήφθησαν στο πλαίσιό του, οι οποίοι αριθμούν συνολικά δεκαοχτώ.

Να επισημανθεί, ότι η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει μεριμνήσει και έχει προχωρήσει στη συντήρηση όλων των μηχανημάτων της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου