ΑΛΜΥΡΟΣ

Κρις Σπύρου: «Σύμβολο της Ορθοδοξίας η Αγία Σοφία»

κρις-σπύρου-σύμβολο-της-ορθοδοξίας-η-204657

Το αίτημα της επαναλειτουργίας της Αγίας του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, ως χριστιανικής ορθόδοξης εκκλησίας και ως το σύμβολο της Ορθοδοξίας, όπως ήταν πριν τις 29 Μαΐου του 1453, θα υποβάλει στην τουρκική κυβέρνηση η Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας, δια των νομικών της συμβούλων.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κρις Σπύρου, πρώην γερουσιαστής και πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της πολιτείας New Hampshire, και πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του στον Αλμυρό.

Ο επιφανής Ελληνας με το παγκόσμιο εκτόπισμα, μίλησε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, αποδεχόμενος την πρόσκληση που απηύθυνε ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, με την ιδιότητα του μέλους της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας.

Στη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης με θέμα «Αγία Σοφία, η ώρα της απελευθέρωσης», ο κ. Σπύρου παρουσίασε τη διαδικτυακή σελίδα που δημιουργήθηκε, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστός ο μεγάλος στόχος και τα βήματα που συνθέτουν την τιτάνια προσπάθεια.

Ο ίδιος μίλησε στους κατοίκους της περιοχής για τη μεγάλη προσπάθεια, ενώ επεσήμανε ότι «τα μέλη που μετέχουν σε αυτή την παγκόσμια ενορία είναι χιλιάδες ανά τον κόσμο, και είναι οι νόμιμοι δικαιούχοι να λειτουργήσουν την Αγία του Θεού Σοφία, την Εκκλησία μας». Αναφερόμενος, παράλληλα, στην προσπάθεια να επανέλθει η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης στην αρχική της χρήση, ως χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία, είπε ότι «η νομική εντολή είναι στους δικηγόρους και στη παγκόσμια δικαιοσύνη, στην οποία θα αποταθούμε εάν δεν γίνει δεκτό το αίτημά μας από την τουρκική κυβέρνηση, να λειτουργήσουμε την Αγία Σοφία».

Παράλληλα επεσήμανε ότι: «Η Αγία Σοφία είναι χριστιανική εκκλησία και οι νόμιμοι δικαιούχοι είναι τα μέλη της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας, οι οποίοι διεκδικούν το ανθρώπινο δικαίωμα, να προσευχηθούν στην εκκλησιά τους».

Η έδρα της Παγκόσμιας Ενορίας βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, ενώ η προσπάθεια, που έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις, έχει επεκταθεί και στην Ελλάδα με έδρες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, ενώ στο μεταξύ, πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο οι υποστηρικτές της.

Κλείνοντας, ο κ. Σπύρου σημείωσε ότι το αίτημα θα κατατεθεί στις αρχές του νέου χρόνου, ενώ εξέφρασε, τέλος, την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει τον βηματισμό της και θα ξεπεράσει την κρίση.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου