ΑΛΜΥΡΟΣ

Τα σκουπίδια πνίγουν τον «Καλλικράτειο» Αλμυρό

τα-σκουπίδια-πνίγουν-τον-καλλικράτε-491448

Σκουπίδια, χιλιάδες σκουπίδια σε πάρκα και πλατείες του Αλμυρού αλλά και σε ολόκληρη την «Καλλικράτεια» επαρχία Αλμυρού από την Αγχίαλο μέχρι και την Ανάβρα.

Μπροστά στα απορρίμματα που καταστρέφουν την εικόνα της πόλης αλλά και των υπόλοιπων περιοχών αλλά και εγκυμονούν κινδύνους για την υγεία τόπο οι πολίτες όσο και οι αρμόδιοι κλείνουν τις μύτες τους και σφυρίζουν αδιάφορα…

Οικόπεδα που έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους, πεζόδρομοι που ανοίγεις χώρο για να περάσεις από τα απορρίμματα, κάδοι υπερχειλισμένοι… Δρόμοι γεμάτοι λόφους σκουπιδιών!

Τα σκουπίδια που υπάρχουν στην επαρχία Αλμυρού φυσικά και δεν είναι μόνο ευθύνη της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, είναι ευθύνη όλων. Καθένας από μας παράγει περίπου ένα κιλό σκουπίδια κάθε μέρα. Στην Ελλάδα κάθε χρόνο παράγονται περίπου τρία εκατομμύρια τόνοι σκουπιδιών, αριθμός ικανοποιητικός ώστε η εθνική οδός Αθήνας – Θεσσαλονίκης μήκους 500 χιλιομέτρων και πλάτους 35 μέτρων να γεμίσει από σκουπίδια.

Ο όγκος των σκουπιδιών συνεχώς αυξάνει και είναι ίσως οι τελευταίες ευκαιρίες μας να καταλάβουμε ότι το σκουπίδι που πετάμε ελαφριά τη καρδία θα μπορούσαμε με την ίδια ευκολία να το πετάξουμε στο σκουπιδοτενεκέ!

Τούβλα, πλαστικά, χαρτιά, μπουκάλια, κομμάτια από άχρηστα αντικείμενα φιγουράρουν στο δρόμο για την Ανάβρα. Αυτές είναι οι εικόνες που θα αντικρίσει ο επισκέπτης στο δρόμο για την Ανάβρα, το χωριό πρότυπο όχι μόνο του Αλμυρού, αλλά της Μαγνησίας και ολόκληρης της Ελλάδας. Εικόνες ντροπής που καταδεικνύουν την αδιαφορία τόσο των ίδιων των πολιτών, όσο και της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου που αφήνει δεκάδες σκουπίδια να ρυπαίνουν το φυσικό περιβάλλον.

Η ίδια εικόνα και στις Μικροθήβες. Πλαστικά, πεταμένα χαρτόνια και φρούτα… ενώ την ίδια στιγμή τα σκουπίδια πνίγουν και το κέντρο της πόλης του Αλμυρού.

Η δημοτική αρχή από την πλευρά της αναφέρει ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί με τις δυνατότητες και το προσωπικό που διαθέτει, αφού όπως χαρακτηριστικά τονίζεται οι υπάλληλοι δεν επαρκούν για να λειτουργεί η υπηρεσία καθαριότητας στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι σε πολλά σημεία που έχουν πεταχτεί και μείνει τα σκουπίδια βόσκουν πρόβατα, γίδια, και ότι άλλο αγοράζουμε προς κατανάλωση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου