Δεν παραλαμβάνεται το έργο της πλατείας Αλμυρού

Τελευταία ενημέρωση: 2017-11-22, 15:14:05
(φωτό αρχείου)
Δεν παραλαμβάνεται το έργο της πλατείας Αλμυρού

Κακοτεχνίες στο έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση πλατείας Αλμυρού και περιμετρικών οδών του κέντρου» οδήγησαν το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού να μην εγκρίνει την προσωρινή και οριστική παραλαβή του από τον εργολάβο.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου υπήρξε αναλυτική ενημέρωση των διαπιστώσεων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Οι Τεχνικές Υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το σιντριβάνι δεν λειτουργεί, κυβόλιθοι αποκολλούνται, παγκάκια χάνουν τις μπογιές τους.

Με την εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών ευθυγραμμίστηκε τόσο η ομάδα πλειοψηφίας, όσο και οι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Εξάλλου, ομόφωνα εγκρίθηκαν από το Σώμα και οι παρατάσεις των έργων Ανάπλαση - Βελτίωση Κοινοχρήστων Χώρων Σούρπης και Πτελεού για τα οποία υπήρξε κακή χρηματοδότηση.

Αντιρρήσεις στη συνεδρίαση διατυπώθηκαν για την κατασκευή του κέντρου υποδοχής και ενημέρωσης στο δημοτικό δάσος Κουρί.

Οι Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, Νίκος Τσανή, Σάββας Τσόγκας και Χρήστος Καρακώστας διαφώνησαν με την εκτέλεση του έργου.

Υπάρχουν ήδη κτίρια στον χώρο που μπορούν να διαμορφωθούν κατάλληλα, είπε ο κ. Τσανής χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι θα υπάρξει ζημία στο περιβάλλον.

Ωστόσο, η ομάδα πλειοψηφίας ενέμεινε στη δημιουργία του κέντρου πληροφόρησης και το θέμα πέρασε με ονομαστική ψηφοφορία. Το έργο είναι προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Το κέντρο πληροφόρησης θα κατασκευαστεί από κορμούς δέντρων και θα περιλαμβάνει χώρο ενημέρωσης και αναψυκτήριο.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έτους 2017 και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων- εξόδων. Οι κ.κ. Χατζηκυριάκος και Τσανής διαφώνησαν με συγκεκριμένα κονδύλια, όπως με αυτά που αφορούσαν στη δημιουργία στεγασμένης λαϊκής και στη δημιουργία του κέντρου πληροφόρησης στο Κουρί.

Όλα τα υπόλοιπα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα.

Κ. Μ.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
9
=