ΑΛΜΥΡΟΣ

Κέντρο πληροφόρησης στο Κουρί

κέντρο-πληροφόρησης-στο-κουρί-229190

Στη δημιουργία ενός χώρους εξυπηρέτησης των επισκεπτών του δάσους Κουρί προχωράει η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η μελέτη του έργου συντάχθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και αύριο στη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει τον τρόπο εκτέλεσης του έργου.

Η μελέτη για την κατασκευή του έργου συντάχθηκε από την αρχιτέκτονα Ζωή Πολύζου. Θα πρόκειται για ένα κτίριο 110 τετραγωνικών μέτρων κατασκευασμένο με κορμούς δέντρων.

Η χωροθέτησή του θα γίνει δίπλα από την Εκκλησία του Αγίου Σεραφείμ με ισόγειο κτίριο υπερυφωμένο κατά 50 πόντους από το έδαφος το οποίο θα στηρίζεται σε μπετονένια βάση.

Το κέντρο θα περιλαμβάνει ένα χώρο ενημέρωσης των επισκεπτών με πλούσιο υλικό και ένα αναψυκτήριο με μία μικρή αποθήκη.

Θα είναι προσβάσιμο σε άτομα με ειδικές ανάγκες ενώ θα έχει δίρριχτη σκεπή. Η υλοποίηση του έργου έχει πάρει την απαιτούμενη έγκριση από το δασαρχείο, ενώ η μελέτη ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι.

Το έργο είναι προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ, ενώ η κατασκευή του προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες ώστε την ερχόμενη άνοιξη το κέντρο να έχει ανοιχτές τις πύλες του.

Στο Κουρί λειτουργεί ήδη ένα αναψυκτήριο και ένας μικρός ξενώνας. Για την αύξηση της επισκεψιμότητας του δάσους η δημοτική αρχή σκοπεύει να προχωρήσει και στη βελτίωση των ήδη διαμορφωμένων μονοπατιών.

Το δάσος Κουρί είναι μια βαρύτιμη κληρονομιά της περιοχής του δήμου Αλμυρού. Βρίσκεται περίπου 1.000 μέτρα βορειοδυτικά της πόλης του Αλμυρού και 500 μέτρα από την πρώην κοινότητα της Ευξεινούπολης.

Η έκταση που καταλαμβάνει είναι περίπου 1.150 στρέμματα και καλύπτεται κατά κύριο λόγο από «ΧΝΟΩΔΗ ΔΡΥ». Η επιφάνειά του ωστόσο είναι μικρότερη, σε σχέση με αυτή που είχε τα παλιά χρόνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου