ΑΛΜΥΡΟΣ

Εφεραν κινητικότητα, όχι όμως αλλαγή

εφεραν-κινητικότητα-όχι-όμως-αλλαγή-237957

Μη ικανοποιητική η κίνηση στην εμπορική αγορά Αλμυρού στις φθινοπωρινές εκπτώσεις

Εληξε προχθές Παρασκευή η φθινοπωρινή εκπτωτική περίοδος, και αν και έφερε κινητικότητα στην εμπορική αγορά του Αλμυρού, ωστόσο δεν κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, Κώστας Πανταζώνας, λέει ότι το εκπτωτικό δεκαήμερο ήταν ένα πυροτέχνημα και μάλιστα ελαττωματικό.

Όπως εξηγεί, η εμπορική αγορά είδε μία αύξηση στον τζίρο της αλλά αυτή ήταν μικρή και δεν απέδωσε ουσιαστικό αποτέλεσμα, δεν έφερε κάποια αλλαγή, ούτε βέβαια και αισιοδοξία για το αύριο.

Αυτή τη στιγμή τα χέρια του εμπορικού κόσμου είναι δεμένα με ρυθμίσεις στην εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες. «Το εμπόριο χρειάζεται επιτέλους να πάει στην επόμενη μέρα της κρίσης, στη μέρα εκείνη που η αγορά δεν θα έχει δεκαήμερα εκπτώσεων αλλά εργασία 365 ημέρες τον χρόνο» τονίζει ο ίδιος.

Υπό αυτές τις συνθήκες οι επαγγελματίες του κλάδου εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους στις εορτές, προσδοκώντας το πνεύμα των Χριστουγέννων να κάνει το θαύμα του και να καλύψουν τις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Ανάσα η ρύθμιση οφειλών στον δήμο

Πάντως, ανάσα δίνει στον εμπορικό κόσμο η ρύθμιση των 100 δόσεων για τις οφειλές στον Δήμο Αλμυρού.

Ο κ. Πανταζώνας είπε ότι οι επαγγελματίες βρήκαν μία διέξοδο για να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους. Ωστόσο, ευχήθηκε ή ρύθμιση αυτή να καταφέρει να φτάσει έως το τέλος και να μην αποδειχτεί μη «βιώσιμη» όπως συνέβη με τις προηγούμενες.

«Δεν θα πρέπει να διαφεύγει σε κανένα ότι ζούμε το κακό πρόσωπο του εμπορίου. Χρειάζεται πραγματικά να γίνουν γενναίες πολιτικές αλλαγές. Το επιχειρείν και το εμπόριο να μην είναι εγκλωβισμένο στις αποτυχημένες επιλογές που έγιναν από το 2010 και μετά» είπε.

Η εμπορική αγορά του Αλμυρού προς στιγμήν αντιστέκεται. Όμως, εάν συνεχιστεί αυτό το αρνητικό κλίμα, τότε στο τέλος του χρόνου που θα κλείσει το οικονομικό έτος, η Ένωση θα δει αν θα υπάρξουν λουκέτα.

Είπαν «όχι» στην κυριακάτικη εργασία

Στο μεταξύ, καθολικό ήταν το κλείσιμο των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή που οι εμπορικές αγορές μπορούσαν να λειτουργήσουν προαιρετικά. Ο κ. Πανταζώνας ενημέρωσε ότι όλα τα καταστήματα ακολούθησαν την απόφαση της Ένωσης και είπαν «εργασία ποτέ την Κυριακή».

Ο εμπορικός κόσμος του Αλμυρού είναι υπέρ της κυριακάτικης αργίας. Το πρόβλημα της αγοράς, εξηγεί ο πρόεδρος του Ένωσης, δεν είναι οι ώρες της λειτουργίας της αλλά τα ταμειακά διαθέσιμα του κάθε νοικοκυριού, τα οποία με τόσο χαμηλούς μισθούς απορροφώνται από την υψηλή φορολογία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου