ΑΛΜΥΡΟΣ

Μετακόμισε τελικά στην ΠΑΘΕ το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού

μετακόμισε-τελικά-στην-παθε-το-πυροσβ-247976

Ο σχεδιασμός του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος τηρήθηκε στο ακέραιο

Δεν εξαιρέθηκε τελικά από τον αρχικό σχεδιασμό του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος, και παρά τις αντιδράσεις που υπήρχαν από την Ένωση Πυροσβεστών Μαγνησίας και τους τοπικούς φορείς, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αλμυρού μετακόμισε εδώ και λίγες μέρες σε νέο κτίριο στην ΠΑΘΕ, στο ύψος του Δρυμώνα, που διέθεσε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», και μετονομάστηκε σε Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, ενώ στον παλιό του χώρο έμεινε μόνο ένα πυροσβεστικό όχημα.

Την Πέμπτη έγινε η μεταφορά του εξοπλισμού, ενώ το πυροσβεστικό όχημα που έμεινε στον παλιό χώρο στον Αλμυρό θα βρίσκεται εκεί για άγνωστο χρονικό διάστημα και είναι επανδρωμένο με έναν οδηγό και έναν μάχιμο πυροσβέστη.

Το νέο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα, που έχει συνολική δύναμη 40 ατόμων, και θα καλύπτει γεωγραφικά τη δυτική Μαγνησία και την ΠΑΘΕ, έχει νέους τηλεφωνικούς αριθμούς κλήσης που είναι για το τηλεφωνικό κέντρο: 2422026273 – 2422029383 και για τη γραμματεία: 2422026603.

Για το εν λόγω μεταβατικό στάδιο παράλληλα, συνεχίζουν να ισχύουν τα τηλέφωνα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αλμυρού 2422026198 – 2422026199 μέχρι νεότερης απόφασης του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από την πόλη του Αλμυρού και σε περίπτωση πυρκαγιάς εντός του αστικού κέντρου ένα πυροσβεστικό όχημα θα χρειάζεται περίπου 20 λεπτά της ώρας προκειμένου να φτάσει στον προορισμό του όπως εκτιμάται από πηγές πυροσβεστών.

Αυτός ήταν και ο λόγος που τοπικοί φορείς όπως η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Αλμυρού, ο Δήμος Αλμυρού και συνδικαλιστές πυροσβέστες αντέδρασαν από την πρώτη στιγμή που άνοιξε το θέμα της μετακόμισης από τον περασμένο Απρίλιο με τη σύμβαση της «Αυτοκινητοδρόμου Αιγαίου» για την παραχώρηση έργου.

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δρυμώνα συστεγάζεται με την Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων και τα αυτοκίνητα της Α.Ε. «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».

Το προσωπικό της Υπηρεσίας, πάντως, θα κάνει ό,τι είναι δυνατό και περνάει από το χέρι του ώστε να καλύπτεται επαρκώς επιχειρησιακά τόσο η ΠΑΘΕ όσο και ο Αλμυρός.

Ο προϊστάμενος του Κλιμακίου Παναγιώτης Γκουγκουτούδης ερωτηθείς σχετικώς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «θα σκύψουμε όλοι επάνω ώστε να είναι ομαλή η μετάβαση αλλά και να μην τεθεί εν αμφιβόλλω η επιχειρησιακή κάλυψη του δήμου από πλευράς πολιτικής προστασίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου