Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου του Αλμυρού και της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-24, 13:33:46
(φωτό αρχείου)
Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου του Αλμυρού και της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

Για τον εορτασμό της μνήμη του Πολιούχου της πόλης του Αλμυρού Αγίου Δημητρίου και της επετείου της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα γίνουν οι παρακάτω πανηγυρικές και εορταστικές εκδηλώσεις:

Τετάρτη  25 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 7:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνατίου.

Ώρα 8:45 μ.μ.: Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας από τους δρόμους Βόλου-Βασ. Κωνσταντίνου-Κεντρική Πλατεία (Βασ. Κωνσταντίνου αντίθετα) –Μυρμιδόνων - Αχιλλέως - Βόλου.

Γενικός σημαιοστολισμός των δημοσίων και δημοτικών καταστημάτων, των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας, των Τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και των οικιών από το μεσημέρι της 25ης μέχρι και τη δύση της 28ης Οκτωβρίου.

Γενική φωταγώγηση της πόλης και των δημοσίων καταστημάτων το βράδυ της 25ης, 26ης, 27ης και  28ης Οκτωβρίου 2017.

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 7:30 π.μ.: Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλουτης Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριαδός και Αλμυρού,Πανοσιολογιωτάτου π. Δαμασκηνού Κιαμέτη.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ώρα 7:30 π.μ.: Οι καμπάνες των εκκλησιών θα χτυπούν χαρμόσυνα και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει στους δρόμους της πόλεως παίζοντας τον εωθινό.

Ώρα 10:00 π.μ.:Η παράταξη έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό των Στρατιωτικών Τμημάτων και των Σχολείων πρέπει να έχει τελειώσει στις 10:00 π.μ. το αργότερο, αντιπροσωπείες δε αυτών με τις σημαίες θα περάσουν μέσα στην εκκλησία, πριν έρθουν οι επίσημοι.

Ώρα 10:15 π.μ.:Πρέπει να έχει τελειώσει η είσοδος στο Ναό της Δημοτικής Αρχής, των Στρατιωτικών, των Αστυνομικών και των Πολιτικών Αρχών, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Ώρα 10:30 π.μ.:Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, με τη συμμετοχή όλων των Αρχών της πόλης, των Οργανώσεων και των Συμπολιτών.

Αμέσως μετά τη δοξολογία θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας η κα Ελένη Τσιαρδακλή, Φιλόλογος του ΕΠΑΛ Αλμυρού.Θα ακολουθήσειεπιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων από τις Αρχές, τις Οργανώσεις, τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τους Συλλόγους-Σωματεία, κ.α.

Στη συνέχεια, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας και ο Εθνικός Ύμνος.

Μετά, τα τμήματα για την παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη συμβολή των οδών Βασ. Κωνσταντίνου και Φίλωνος και οι επίσημοι θα καταλάβουν τις θέσεις τους στο χώρο της παρέλασης, επί της οδού Βασ. Κωνσταντίνου.

Ώρα 11:30 π.μ.:Παρέλαση μπροστά από τους επισήμους με την εξής σειρά:

 1. Ειδικό Σχολείο & Σύλλογος ΑμεΑ Αλμυρού «ΣΤΟΡΓΗ»
 2. 1ο Δημοτικό Σχολείο
 3. 2ο Δημοτικό Σχολείο
 4. 3ο Δημοτικό Σχολείο
 5. 4ο Δημοτικό Σχολείο
 6. 5ο Δημοτικό Σχολείο
 7. 1ο Γυμνάσιο
 8. 2ο Γυμνάσιο
 9. Γενικό Λύκειο
 10. ΕΠΑΛ
 11.  Λύκειο Ελληνίδων (Περιφερειακό Τμήμα Χορού Αλμυρού)
 12. Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Περιφερειακή Επιτροπή Αλμυρού)
 13. Στρατιωτικό Τμήμα της ΙΙΙ Πτέρυγας Μάχης.

Ώρα 11:45 π.μ.: Ελληνικοί χοροί από τους μαθητέςκαι τις μαθήτριες του ΕΠΑΛ Αλμυρού, στην Κεντρική Πλατεία, υπό την ευθύνη του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής κουΑθανάσιου Φλεβάρη.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο Δημαρχείο.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
1
=