ΑΛΜΥΡΟΣ

Παρέχουν πολύτιμες υπηρεσίες σε 300 άτομα

παρέχουν-πολύτιμες-υπηρεσίες-σε-300-άτομ-265120

Σε έναν ανακαινισμένο χώρο- δωρεά της Μαρίας Κυριάκου μεταφέρθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού, που περιλαμβάνουν τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας» και το «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίες παρέχουν καθημερινά πολύτιμο έργο.

Όπως ενημερώνει ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Χρήστος Γλιάτης, οι κοινωνικές υπηρεσίες λειτουργούν στην οδό Αργυροπούλου 3 πλησίον της κεντρικής πλατείας του Αλμυρού.

Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου εξυπηρετούν περίπου 300 οικογένειες από τις δομές που λειτουργούν στον δήμο και συγκεκριμένα: 80 από τη «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας», 120 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Αλμυρού», 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Σούρπης» και 50 από το «Βοήθεια στο Σπίτι Πτελεού».

Οι παραπάνω δομές είναι στελεχωμένες από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτριες και οικιακούς βοηθούς, οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους με εχεμύθεια και απόλυτο σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.

Παράλληλα στα γραφεία, γίνονται αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), αλλά υλοποιούνται και δράσεις όπως το ΤΕΒΑ με διανομή τροφίμων στους δικαιούχους.

Σε συνεργασία με τα Σπίτια Γαλήνης Αλμυρού και Ευξεινούπολης γίνεται καθημερινά διανομή φαγητού σε 45 οικογένειες.

Κύριο μέλημα του δήμου είναι η παροχή οργανωμένης φροντίδας στους δημότες που την έχουν ανάγκη. Στην προσπάθεια αυτή παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν άτομα που χρήζουν κοινωνικής παρέμβασης να ενημερώσουν την κοινωνική υπηρεσία (Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2422026366).

Να επισημανθεί ότι το προσωπικό των κοινωνικών δομών προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά σε όσους έχουν ανάγκη και καλείται να καλύψει βασικές τους ανάγκες, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του καθενός. Ψυχοσυναισθηματική στήριξη, νοσηλευτική φροντίδα και οικιακή βοήθεια είναι οι τομείς στους οποίους καλούνται να παρέμβουν και να απλώσουν ένα χέρι βοηθείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου