ΑΛΜΥΡΟΣ

Μελέτες στατικής επάρκειας κτιρίων

μελέτες-στατικής-επάρκειας-κτιρίων-274093

Υπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο η δημοτική αρχή

Στην εκπόνηση μελετών για τον έλεγχο της στατικής επάρκειας των κερκίδων του Σταδίου Αλμυρού, του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, του Γυμναστηρίου εντός οικοπέδου του Γυμνασίου-Λυκείου, και του Πολιτιστικού Κέντρου Αλμυρού προχωρεί ο Δήμος Αλμυρού.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 49.000 ευρώ. Μετά από τη διενέργεια συνοπτικού διαγωνισμού, ο δήμος Αλμυρού πέτυχε να έχει έκπτωση 18%.

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, υπέγραψε τη σύμβαση με ανάδοχο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος, και όπου εντοπιστούν προβλήματα να υπάρξουν προτάσεις επισκευής εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Σε πρώτη φάση, ο έλεγχος θα γίνει στα προαναφερόμενα κτίρια, όμως η δημοτική αρχή σκοπεύει να συνεχίσει τις μελέτες και με άλλα ακίνητα που περιήλθαν στον δήμο από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΥΔΚ).

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, είπε ότι τα ακίνητα που παρέδωσε η ΤΥΔΚ στους δήμους δεν έχουν άδειες και η δημοτική αρχή στοχεύει να νομιμοποιήσει τη λειτουργία τους.

Εμφαση, όπως είπε ο δήμαρχος, θα δοθεί στα σχολικά κτίρια, καθώς οι τρείς πυλώνες με τους οποίους κινείται η δημοτική αρχή αφορούν στην παιδεία, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Οι εργαστηριακοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν με ευθύνη του αναδόχου από τα εργαστήρια της Γ.Γ.Δ.Ε. ή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ή Πολυτεχνικών Σχολών ή από ειδικά διαπιστευμένα εργαστήρια.

Για όλα τα υπό μελέτη κτίρια υπάρχουν αρχιτεκτονική αποτύπωση και ψηφιακά αρχεία που θα παραδοθούν στον ανάδοχο, προκειμένου να υπάρχει μία βάση εκκίνησης. Ο χρόνος ολοκλήρωσης των επίμαχων μελετών για τις οποίες υπογράφτηκε η σύμβαση είναι αυτός των 120 ημερών.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση συγκαλείται αύριο Δευτέρα στις 6.30 το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου περιλαμβάνει εννέα θέματα συζήτησης, με κύριο θέμα τη διάθεση πίστωσης για την ανακήρυξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερώνυμου σε επίτιμο δημότη Αλμυρού.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφτεί τον Αλμυρό στις 24 Οκτωβρίου προκειμένου να εγκαινιάσει το ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο στον Άγιο Δημήτριο Αλμυρού.

Το συμβούλιο θα κληθεί ακόμη να εγκρίνει την 8η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων του δήμου, να εγκρίνει τις προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ δήμου Αλμυρού και Δ.Ε.Υ.Α. Αλμυρού για τα Δίκτυα Αποχέτευσης Ακαθάρτων Οικισμών Κροκίου και Πλατάνου, να εγκρίνει τις οικονομοτεχνικές τους μελέτες και να επικαιροποίησει τα τεύχη δημοπράτησής τους, να εγκρίνει το πρακτικό επιτροπής για τον καθορισμό μισθώματος απευθείας εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Τ. Κ. Κωφών, καθώς και τη διάθεση πίστωσης για την ανακήρυξη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου