ΑΛΜΥΡΟΣ

Λυκειακές τάξεις στην Ευξεινούπολη ζητούν οι γονείς των μαθητών

λυκειακές-τάξεις-στην-ευξεινούπολη-ζ-275849

Την επαναλειτουργία των λυκειακών τάξεων στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, δεδομένου ότι πλέον υπάρχει ο αριθμός των μαθητών για να πλαισιώσει τη σχολική δομή, ζητά με επιστολή του προς το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Γυμνασίου Ευξεινούπολης στον Αλμυρό.

Οι λυκειακές τάξεις Ευξεινούπολης είχαν ιδρυθεί το 2009 και είχαν λειτουργήσει μέχρι το 2011 οπότε και καταργήθηκαν λόγω έλλειψης μαθητών. Πλέον ο μαθητικός πληθυσμός ανακάμπτει και οι γονείς διεκδικούν την επαναλειτουργία της δομής.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον κ. Σαβελίδη, εκτός από τον επαρκή αριθμό μαθητών, το σχολείο διαθέτει τις απαραίτητες αίθουσες διδασκαλίας προκειμένου να λειτουργήσουν λυκειακές τάξεις.

«Μια ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων υποχρεώνεται σε μετακινήσεις, σε ώρες που άλλοτε βολεύουν και άλλοτε όχι, για να πηγαινοέρχονται οι μαθητές από την Ευξεινούπολη στο Λύκειο Αλμυρού. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι γονείς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους αρκετά νωρίτερα στο σχολείο, ανάλογα με τα εργασιακά τους ωράρια. Μαθητές πηγαινοέρχονται με ποδήλατο ή με τα ίδια. Και στις δύο περιπτώσεις σκεφτείτε τις καιρικές συνθήκες. Το χειρότερο είναι όταν οι μαθητές χρησιμοποιούν δίκυκλα και κατά κανόνα βιάζονται να προλάβουν το σχολείο, είναι άπειρα στην οδήγηση, δεν έχουν δίπλωμα και θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο. Έχουμε το δικαίωμα να παραβλέψουμε την επικινδυνότητα;», γράφουν στην επιστολή τους οι γονείς.

Οι ίδιοι επικαλούνται και τις πολλές υποχρεώσεις με τις οποίες είναι φορτωμένα τα παιδιά, που επιπλέον χάνουν χρόνο λόγω μετακινήσεων.

Όπως επισημαίνει ο σύλλογος, οι λυκειακές τάξεις όταν λειτουργούσαν είχαν αποφοίτους με επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, με αρκετούς να έχουν εισαχθεί σε υψηλόβαθμες σχολές.

«Η επαναλειτουργία των λυκειακών τάξεων θα αναδείξει τη χρησιμότητα της συνέχειας στη διδασκαλία κοντά στα σπίτια μας, με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά τάξη, χωρίς περιττές και επικίνδυνες μετακινήσεις. Σήμερα διεκδικούμε το λογικό. Πιστεύουμε ότι η επαναλειτουργία των λυκειακών τάξεων μόνο καλό μπορεί να προσφέρει. Το γυμνάσιο έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο», αναφέρεται στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων.

Με αφορμή την επιστολή των γονέων, ο κ. Σαβελίδης έχει ήδη στείλει έγγραφο προς όλα τα σχολεία της περιοχής του Αλμυρού, προκειμένου έως την ερχόμενη Τετάρτη να του καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με το αν θέλουν ή όχι τις λυκειακές τάξεις στην Ευξεινούπολη. Μάλιστα, την Τετάρτη θα γίνει και σύσκεψη με στελέχη του δήμου, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και γονείς προκειμένου να υπάρχει ομόφωνη απόφαση, ενόψει της πρότασης που πρέπει να καταθέσει έως 11 Νοεμβρίου η Δευτεροβάθμια για τις ιδρύσεις, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου