ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι προτάσεις για τις αποχετεύσεις στο Κρόκιο και τον Πλάτανο

οι-προτάσεις-για-τις-αποχετεύσεις-στο-283049

Πράσινο φως δόθηκε προχθές από το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού για την υποβολή πρότασης από τον Δήμο Αλμυρού για ένταξη των δικτύων ακαθάρτων των οικισμών Πλατάνου και Κροκίου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το πρόγραμμα αφορά στη δράση «Προστασία του Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον», με τίτλο «Επεξεργασία λυμάτων σε ζώνες πόσιμου νερού, οικολογικά ευαίσθητες και τουριστικές περιοχές, με ισοδύναμο πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων».

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει υποβάλει πρόσκληση, με την οποία δύνανται να χρηματοδοτηθούν έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας αστικών λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης, για προστασία της δημόσιας υγείας ή και αντιμετώπιση περιβαλλοντικής ρύπανσης σε περιοχές ευαίσθητες οικολογικά.

Η χρηματοδότηση αφορά κατά προτεραιότητα στα έργα που αφορούν σε προστασία της δημόσιας υγείας (συμπεριλαμβανομένων των υδάτων κολύμβησης), μετά από διαπιστωμένο και καταγεγραμμένο πρόβλημα κινδύνου δημόσιας υγείας ή πρόβλεψη αποτροπής του, λόγω έλλειψης διαχείρισης των αστικών λυμάτων, αντιστοιχιζόμενο με την ισχύουσα εθνική και κοινοτική νομοθεσία.

Ο Πλάτανος και το Κρόκιο είναι δύο οικισμοί με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, και μεταξύ των οικισμών του δήμου που δε διαθέτουν δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Η αποχέτευση των οικιακών αποβλήτων τους γίνεται σε απορροφητικούς βόθρους. Η κατασκευή δικτύων αγωγών ακαθάρτων σε όλες τις οδούς των οικισμών και η σύνδεση των ιδιοκτησιών με αυτό, καθώς και η κατασκευή καταθλιπτικών εξωτερικών αγωγών μεταφοράς των λυμάτων από τους οικισμούς μέχρι το φρεάτιο σύνδεσης του εσωτερικού δικτύου Αλμυρού, ώστε να καταλήξουν στη συνέχεια στον τελικό αποδέκτη που είναι η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Αλμυρού, θα επιλύσει μείζονα χρόνια προβλήματα και θα επιφέρει θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης των υπογείων υδροφόρων στρωμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου