ΑΛΜΥΡΟΣ

Δίκτυα αποχέτευσης σε Κρόκιο και Πλάτανο

δίκτυα-αποχέτευσης-σε-κρόκιο-και-πλάτ-287936

Με κύρια θέματα συζήτησης την υποβολή προτάσεων στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Θεσσαλίας για την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στον Πλάτανο και το Κρόκιο και την έγκριση της μελέτης του έργου «Πλακοστρώσεων πεζοδρόμων και πεζοδρομίων στον Αλμυρό», σε συνεδρίαση συγκαλείται μεθαύριο, Παρασκευή, στις 6.30 το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού.

Ο Πλάτανος και το Κρόκιο είναι δύο οικισμοί του Αλμυρού με αριθμό κατοίκων κάτω από 2.000. Οι οικισμοί δεν έχουν αποχέτευση και τα σπίτια λειτουργούν με ιδιωτικούς βόθρους. Η δημοτική αρχή σκοπεύει να βάλει τέλος στο πρόβλημα της αποχέτευσης των οικισμών και θα υποβάλει πρόταση στη δράση «Προστασία Περιβάλλοντος – Μετάβαση σε μία οικονομία φιλική στο περιβάλλον».

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αλμυρού έχουν επικαιροποιήσει τις μελέτες. Οι οικισμοί δεν ήταν δυνατόν τα παλαιότερα χρόνια να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Συνοχής ή το ΕΣΠΑ, καθώς δεν πληρούσαν τα πληθυσμιακά κριτήρια που έθεταν αυτά. Το ΠΕΠ δίνει σήμερα τη δυνατότητα αυτή, καθώς αφορά σε ευαίσθητες τουριστικές περιοχές με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων.

Οι μελέτες των έργων προβλέπουν την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς και τη μεταφορά των λυμάτων τους στον Βιολογικό Καθαρισμό Αλμυρού.

Με την υλοποίηση των έργων, η δημοτική αρχή Αλμυρού θα έχει ολοκληρώσει μία μεγάλη παρέμβαση στην αποχέτευση αλλά και την ύδρευση του καλλικρατικού δήμου.

Ο Δήμος Αλμυρού, όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή υλοποιεί έργο αποχέτευσης στην Αμαλιάπολη προϋπολογισμού 9,362 εκατ. ευρώ, που ξεκίνησε τον περασμένο Φεβρουάριο και σήμερα έχει εκτελεστεί το 50% του φυσικού του αντικειμένου.

Παράλληλα, σύντομα πρόκειται να υπογραφεί η σύμβαση για την ύδρευση της Ευξεινούπολης, ένα έργο προϋπολογισμού 1,955 εκατ. ευρώ.

Οσον αφορά στις πλακοστρώσεις, η μελέτη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλμυρού προβλέπει παρέμβαση προϋπολογισμού 50.000 ευρώ στις οδούς Μετσοβίτου, Βόλου, Μικράς Ασίας και Αθ. Διάκου. Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν θα συνάδουν με το έργο της βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου του Αλμυρού.

Αναλυτικά πλακοστρώσεις θα γίνουν στη Μετσοβίτου, και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο που συνδέει την οδό Αργυροπούλου και Μιχοπούλου, στη οδό Βόλου (στο τμήμα της προς το νεκροταφείο), και στις οδούς Μικράς Ασίας και Αθ. Διάθου μπροστά από Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Το συμβούλιο θα κληθεί να εγκρίνει ακόμη τον προγραμματισμό του δήμου για τις προσλήψεις τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών για το έτος 2017, που συνολικά είναι είκοσι, να διατυπώσει τη γνώμη του για την απαγόρευση βοσκής στη θέση Γερεκλί Αλμυρού, να αντικαταστήσει μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο ΔΕΥΑΛ, και μεταξύ άλλων να λάβει σειρά αποφάσεων για εκμισθώσεις δημοτικών αγροτεμαχίων, την κοπή ή μη δέντρων στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Πλατάνου κ.ά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου