ΑΛΜΥΡΟΣ

Υψους 13 εκατ. ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα

υψους-13-εκατ-ευρώ-το-τεχνικό-πρόγραμμα-292127

Διαβούλευση για τα έργα και τις παρεμβάσεις του δήμου

Προϋπολογισμού 13 εκατομμυρίων ευρώ θα είναι το πρόγραμμα τεχνικών έργων του δήμου Αλμυρού για το έτος 2018. Το πρόγραμμα θα συζητηθεί στην Επιτροπή Διαβούλευσης που συγκαλείται σε συνεδρίαση αύριο Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στις 6.30 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Ιωάννη Εκίζογλου, θα δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση ουσιαστικών προβλημάτων του πολίτη και όχι σε έργα βιτρίνας.

Εκείνο που προέχει, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, είναι να αναβαθμιστεί η καθημερινότητα του πολίτη σε όλους τους τομείς.

Το τεχνικό πρόγραμμα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, και γι’ αυτό στη αυριανή συνεδρίαση έχουν προσκληθεί όλοι οι αντιδήμαρχοι να είναι παρόντες, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού έχει σχεδιάσει την υλοποίηση σειράς έργων, όμως τα κριτήρια της προτεραιότητας με τα οποία αυτά θα υλοποιηθούν, θα εξαρτηθούν από τη διαβούλευση και τη γνώμη των φορέων και του πολίτη.

Κάποια από τα έργα που θεωρούνται σημαντικά είναι η δημιουργία δημοτικού θεάτρου, ώστε ο Αλμυρός να έχει κατάλληλα χώρο για τις πολιτιστικές του εκδηλώσεις. Αυτή τη στιγμή, οι όποιες διοργανώσεις πραγματοποιούνται στο Πολιτιστικό Κέντρο στα Πλατάνια ή σε αίθουσες σχολείων. Η δημοτική αρχή λοιπόν σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανέγερση δημοτικού θεάτρου.

Η δημοτική αρχή θέλει ακόμη να δώσει πνοή και στο κολυμβητήριο της πόλης. Ενώ έχει τελειώσει επί δημαρχίας Ράππου, το κτίριο είναι εγκαταλειμμένο χωρίς να έχει επιτελέσει μέχρι σήμερα τον σκοπό για τον οποίο έχει υλοποιηθεί. Θα εξεταστούν λοιπόν ο τρόπος λειτουργίας του με όλες τις προβλεπόμενες άδειες αλλά και μετατροπές, ώστε αυτό να προστατεύεται από τα καιρικά φαινόμενα και να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες.

Ο δημοτικός φωτισμός στις εισόδους της πόλης είναι ακόμη ένα θέμα-στόχος του προγράμματος, ώστε να υπάρχει επαρκής ορατότητα, αλλά και ο Αλμυρός να έχει ιδιαίτερη παρουσία σε όποιον διέρχεται την Εθνική. Ο σχεδιασμός προβλέπει τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων στις οδούς Βόλου, Πλατάνου και Εθνική αλλά και πλακοστρώσεις.

Η δέσμευση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη για δημιουργία στεγασμένης λαϊκής είναι ένα έργο που δεν απουσιάζει από τα προτεινόμενα. Ήδη υπάρχει έτοιμη μελέτη για τη δημιουργία της στη θέση Πλατάνια, που θα λειτουργεί με σκέπαστρο και θα αξιοποιείται και ως εκθεσιακός χώρος.

Τα έργα ύδρευσης αντίστοιχα θα συνεχιστούν με αλλαγή του δικτύου όπου υπάρχει αμίαντος και τοποθέτηση αγωγών κατασκευασμένων με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Στοχευμένες παρεμβάσεις θα γίνουν στο Νεοχωράκι, τον Μαυρόλοφο, το Αργιλοχώρι και ένα μέρος του Αλμυρού, ενώ θα συνεχιστούν τα έργα αποχέτευσης στη Σούρπη και την Αμαλιάπολη.

Η λίστα με τα έργα του Δήμου Αλμυρού είναι μακριά. Περιλαμβάνει ακόμη τη δημιουργία μαρίνας στον Αϊ Γιάννη Αλμυρού, την κατασκευή πιστών καρτ και πίστας παρκ κουρ, ενοποίηση των νεκροταφείων, αναβάθμιση της πλατείας Κουλουριώτικα κ.ά.

Να επισημανθεί ότι στην Επιτροπή Διαβούλευσης θα συζητηθεί ακόμη το προσχέδιο του προϋπολογισμού έτους 2018 και η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων μονάδας τυροκομικών προϊόντων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου