ΑΛΜΥΡΟΣ

Διαβούλευση για την πλωτή μαρίνα στην Αμαλιάπολη

διαβούλευση-για-την-πλωτή-μαρίνα-στην-293432

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε τον προγραμματισμό του για τη δημιουργία πλωτής μαρίνας στην Αμαλιάπολη ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, από κοινού με τον δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη, πραγματοποίησαν διαβούλευση στην κοινότητα του Αλμυρού.

Στη συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής, παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του έργου από τον μελετητή Νικόλαο Κρυονερίτη.

Η προμελέτη, σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε, προβλέπει τη δυνατότητα ελλιμενισμού 100-120 σκαφών μεσαίου μεγέθους με πλωτές κατασκευές. Το αλιευτικό καταφύγιο, όπως επισημάνθηκε, θα παραμείνει ως έχει σήμερα.

Οι κάτοικοι της περιοχής διατύπωσαν τη σύμφωνη γνώμη τους για την πραγματοποίηση του έργου, το οποίο, όπως εκτιμήθηκε, θα δώσει καλές προοπτικές για την περιοχή.

Ο κ. Εσερίδης είπε ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική παρέμβαση που φέρει ανάπτυξη στην Αμαλιάπολη. Πρόκειται, όπως ανέφερε, για ένα έργο που το διεκδικεί η δημοτική αρχή και θέλει να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί με στόχο την περαιτέρω τουριστική αναβάθμιση.

«Είναι πολύ θετικό που υπάρχει θετική διάθεση και αποδοχή των δημοτών», σχολίασε από την πλευρά του ερωτηθείς σχετικώς ο κ. Σταυριδόπουλος.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε το σχέδιο για την εκμετάλλευση – αξιοποίηση της μαρίνας μικρών σκαφών, χωρίς όμως να δοθούν λεπτομέρειες.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή Αλμυρού, θα αναζητήσουν τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα εκτελεστεί το έργο, όταν συνταχθεί και ολοκληρωθεί η μελέτη.

Σήμερα στην Αμαλιάπολη υπάρχει ένας μικρός προβλήτας όπου ελλιμενίζονται δύο με τρία αλιευτικά σκάφη.

Η κοινότητα αποτελεί τουριστικό θέρετρο του Αλμυρού. Κάθε χρόνο προσελκύει πόλους τουρίστες από ολόκληρη τη Θεσσαλία αλλά και από το εξωτερικό, από τη Ρωσία, την Αγγλία, τη Γερμανία. Έχει αρκετά καταλύματα και πολλά μαγαζιά που επιβιώνουν από τον τουρισμό.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου