ΑΛΜΥΡΟΣ

O Αρχιεπίσκοπος στον Αλμυρό

o-αρχιεπίσκοπος-στον-αλμυρό-294505

Την επερχόμενη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην περιοχή του Αλμυρού, ανακοίνωσε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τα εκπαιδευτικά προγράμματα υπέρ των Ρομά. Παράλληλα αναφέρθηκε και στη συνέχιση του προγράμματος σίτισης 200 άπορων μαθητών, σε συνεργασία με τις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ο κ. Ιερώνυμος, συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος, θα εγκαινιάσει το απόγευμα της Τρίτης 24 Οκτωβρίου το ανακαινισμένο Πνευματικό Κέντρο στον Αγ. Δημήτριο Αλμυρού. Μετά την περσινή επίσκεψη του Μακαριωτάτου στο Βελεστίνο, έπεται η επίσκεψη στον Αλμυρό.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, εξάλλου, σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας, θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό της Μητρόπολης ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών που ασχολούνται με την επιμόρφωση παιδιών Ρομά.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η προσπάθεια σίτισης κάθε παιδιού που στερείται το πρωινό, κατόπιν συνεργασίας της τοπικής Εκκλησίας με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, όπως ανέφερε ο κ. Ιγνάτιος. Ο ίδιος σημείωσε ότι το κάθε σχολείο διαθέτει εντεταλμένο ιερέα, που το όνομά του είναι στη διάθεση των διευθυντών και με πολύ διακριτικότητα συνδράμει κάθε περίπτωση, ενώ τόνισε ότι «φροντίζουμε όλα τα παιδιά που παρουσιάζουν πρόβλημα πρωινού και σίτισης. Ταυτόχρονα, προσέθεσε, πολλές φορές συμβαίνει να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες και των οικογενειών των παιδιών αυτών».

Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με τους συλλόγους γονέων, και «πιστεύω ότι και αυτό το πρόγραμμα που λειτουργεί πλέον στον τόπο μας έχει γίνει συνείδηση και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνεργάζονται», είπε ο κ. Ιγνάτιος. Παράλληλα απέδωσε τα εύσημα στους εκπαιδευτικούς, τους διευθυντές σχολείων, τους εθελοντές στις ενορίες «που πολλές φορές ετοιμάζουν και τα ίδια τα πρωινά», ενώ τόνισε ότι «βρίσκουμε πάντοτε μια λύση, ώστε κανείς να μη νιώσει ότι είναι μόνος του, και κυρίως τα παιδιά, να μη νιώσουν ότι έχουν κάτι που τα διαφοροποιεί από το σύνολο των μαθητών».

Επιπλέον υπάρχει συνεννόηση και με τις καντίνες των σχολείων, ενώ οι μαθητές Ρομά παίρνουν, αντίστοιχα, το πρωινό από το κέντρο στήριξης Ρομά. «Υπάρχει σωστή επιλογή με πολύ μέτρο και διακριτικότητα, και όλα λειτουργούν άψογα» όπως τόνισε ο ίδιος.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου