ΑΛΜΥΡΟΣ

Να γίνει αυτοψία στις Νηές ζητούν Κινήσεις Πολιτών

να-γίνει-αυτοψία-στις-νηές-ζητούν-κινή-294596

Στο θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που διέπει τις Νηές επανέρχονται η Κίνηση Πολιτών Σούρπης – ΚΙ.ΠΟ.Σ, η Περιβαλλοντική ομάδα «Εν δράσει» και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, οι οποίες σε κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν να γίνει αυτοψία στην έκταση.

Με αφορμή τη δημόσια απάντηση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος σε σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», οι τρεις προαναφερθείσες συλλογικότητες διατυπώνουν την άποψη πως η αυτοψία θα πρέπει να γίνει με βάση τις δικαστικές αποφάσεις, με τη συμμετοχή στελεχών από τις αρμόδιες υπηρεσίες (νομικούς, μηχανικούς, δασολόγους, κ.ά), της επιστημονικής ομάδας των περιβαλλοντικών οργανώσεων και της ΚΙ.ΠΟ.Σ, εκπρόσωπους της ΙΜΔ, του Μεικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου και όποιον άλλον κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες απαραίτητο.

Για τη συγκεκριμένη έκταση, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν σε σχετική ανακοίνωση προς τον Τύπο, υπάρχουν δύο πορισματικές εκθέσεις καθ’ ύλην αρμόδιων δημόσιων Υπηρεσιών, της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας (2009) και της Δ/νσης Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας (2010), σύμφωνα με τις οποίες όπως υποστηρίζουν η έκταση ανήκει στο Δημόσιο και όχι στην ΙΜΔ. Επίσης επικαλούνται τρεις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες σύμφωνα με το σκεπτικό που αναπτύσσουν «αναφέρονται στο δάσος «Νηές» με υψόμετρο 450μ. και με σαφή όρια τα οποία σε καμία περίπτωση δεν ταυτοποιούνται με την έκταση στο δάσος «Χλωμό» με υψόμετρο 900μ., μέρος της οποίας (2.903 στρ.) πωλήθηκε – μισθώθηκε από την ΙΜΔ., έκταση η οποία δεν ανήκε ποτέ στη φερόμενη ως δικαιοπάροχό της Ιεράς Μονή Ξενιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου