ΑΛΜΥΡΟΣ

Ημερίδα για την ελληνική οικονομία Από τους επαγγελματίες του Αλμυρού

ημερίδα-για-την-ελληνική-οικονομία-απ-328915

Ημερίδα με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο», διοργανώνουν η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού.

Κατά την εκδήλωση θα τοποθετηθούν ο κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, Ομότιμος καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης και Διά Βίου Μάθησης, της Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, καθηγητής, Ludwigvon Mises Institute International και Endeavor Greece, και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, ερευνητής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Εύη Ράπτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, στο πλαίσιο της ευρύτερη προσπάθειάς της για την ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου επί ενδιαφερόντων ζητημάτων τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους πολίτες της περιοχής του Αλμυρού. Προς αυτή την κατεύθυνση, στόχος της εν λόγω εκδήλωσης είναι να επιχειρήσει να «φωτίσει» και να αναλύσει τα δομικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα διαχρονικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, η εκδήλωση εντάσσεται στον δεύτερο κύκλο διαλόγων της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις με θεματικό τίτλο «Έμφαση στα μεγάλα, ανάλυση στα μικρά». Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις αποτελεί μία προσπάθεια ουσιώδους αλληλεπίδρασης πολιτών από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων, με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων που δύναται να επιτευχθεί και να προκύψει μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στον δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό χώρο του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φάσματος. Στόχος είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος διαλόγου ώστε να προβάλλονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, εντός της κοινότητας αλλά και εκτός αυτής, με διάθεση σύνθεσης, σε μία στιγμή που η κοινωνία παρουσιάζει τάσεις αποσύνθεσης και ενίσχυσης των άκρων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου