ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργασιών συνέχεια στο πυροφυλάκιο Αλμυρού

εργασιών-συνέχεια-στο-πυροφυλάκιο-αλ-332424

Εργασιών συνέχεια χθες στο Τσατάλι Αλμυρού, για το ξήλωμα της αυθαίρετης κατασκευής πάνω από το πυροφυλάκιο του δήμου. Τα συνεργεία κατεδάφισης που βρίσκονται ήδη από προχθές στο σημείο, ξεκίνησαν χθες το πρωί τις εργασίες, αναγκάστηκαν να διακόψουν λόγω καιρικών συνθηκών, και αναμένεται να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν την κατεδάφιση σήμερα.

Όπως είναι γνωστό, οι εργασίες κατεδάφισης αφορούν μόνο στο μεταλλικό κτίσμα πάνω από το πυροφυλάκιο που είχε κριθεί αυθαίρετο. Το ισόγειο κτίριο θα διατηρηθεί για να επιτελέσει τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Η κατασκευή πάνω από το πυροφυλάκιο είχε ενοχλήσει από το 2011. Τότε ήταν που είχαν γίνει καταγγελίες στις αρμόδιες υπηρεσίες και ακολούθησε αυτοψία. Διαπιστώθηκε ότι για την προσθήκη πάνω από το πυροφυλάκιο δεν υπήρχε άδεια και η κατασκευή κρίθηκε αυθαίρετη.

Με απόφαση της αποκεντρωμένης ζητήθηκε κατεδάφιση της αυθαίρετης κατασκευής, κάτι που δεν έγινε. Με νέο έγγραφο επικαιροποιήθηκε η απόφαση κατεδάφισης, και τις τελευταίες δύο ημέρες γίνονται εργασίες για την απομάκρυνση ολόκληρου… νοικοκυριού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κων. Νικοβιώτη, οι εργασίες κατεδάφισης έχουν βαθμό δυσκολίας, καθώς η παράνομη κατασκευή έχει «κουμπώσει» πάνω στο πυροφυλάκιο, το οποίο θα πρέπει να μείνει ανέπαφο.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου