ΑΛΜΥΡΟΣ

Πυροφυλάκιο – μεζονέτα… στις μπουλντόζες

πυροφυλάκιο-μεζονέτα-στις-μπουλντ-337914

Στις μπουλντόζες παραδίδεται μεθαύριο Τρίτη 29 Αυγούστου, το πυροφυλάκιο στη θέση Τσατάλι Αλμυρού, που ολοκληρώθηκε το 2008. Με απόφαση του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας το πυροφυλάκιο κρίθηκε αυθαίρετο και θα κατεδαφιστεί.

Τις εργασίες κατεδάφισης αναλαμβάνει ο Δήμος Αλμυρού. Στην προοπτική κατεδάφισης του κτιρίου, αντιδρά η περιβαλλοντική ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» και ο εκπρόσωπός της Χρήστος Καραζούπης.

Ομως σε ανακοίνωσή του, ο Δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, καταφέρεται εναντίον του κ. Καραζούπη, αφήνοντας αιχμές ότι το πυροφυλάκιο λειτουργούσε ως… μεζενότα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Εσερίδης, αναφέρει:

«Επειδή ο συγκεκριμένος κύριος έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής, είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω τους δημότες σχετικά με τα έργα και τις ημέρες του.

Διότι ο κύριος αυτός πιστεύει ότι μπορεί να πορευθεί με τα ψέματα. Πιστεύει ότι μπορεί να τους εξαπατήσει όλους, πλάθοντας τη δική του ιστορία, την οποία ξετυλίγει σε μακροσκελείς επιστολές. Προσπαθεί να πείσει ότι είναι καλός, αθώος, θύμα των καταστάσεων και των συμπεριφορών των υπολοίπων. Όμως είναι πλέον γνωστός στην πλειοψηφία των πολιτών τους οποίους και δεν μπορεί να εξαπατήσει.

Ήταν ένας απλός «μουσαφίρης» στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τηρώντας δικό του ωράριο εργασίας. Εξύβριζε με απαράδεκτους χαρακτηρισμούς μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και ένα νυν Δημοτικό Σύμβουλο (αναγκάστηκα να τον αποβάλλω από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για απρεπείς χαρακτηρισμούς). Και αυτός ο κύριος εξακολουθεί να ονειρεύεται ότι προσφέρει τα μέγιστα στους πολίτες του Αλμυρού.

Εχω αρχίσει να αισθάνομαι άσχημα, που ο Δήμος δεν έχει προβεί μέχρι σήμερα στην βράβευσή του για την εργασιακή, κοινωνική, εθελοντική, πολιτική και συνδικαλιστική προσφορά του στον τόπο μας. Την φιλοεργασία, την περιβαλλοντική του ευαισθησία, τη φύλαξη αρωματικών φυτών, την προστασία των πολιτών από θεομηνίες, πυρκαγιές, πλημμύρες, χιονοπτώσεις και πολλά άλλα.

Λοιπόν, ο κύριος αυτός βρίσκεται εδώ και ενάμιση χρόνο σε δυνητική αργία (κάνοντας βόλτες με το ποδήλατό του γύρω από την πλατεία).

Με την υπ’ αριθμ.26/2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας εξακολουθεί να βρίσκεται σε αργία (λόγω δημοσίου συμφέροντος, ότι ο συγκεκριμένος κύριος ορθώς ετέθη σε αργία και θα έπρεπε να παραμείνει στην ίδια κατάσταση).

Με την υπ’ αριθμ. 19/2017 απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου καταδικάστηκε για στέρηση αποδοχών τεσσάρων (4) μηνών, στην οποία απόφαση ασκήθηκε ένσταση ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου από το Δήμο Αλμυρού (για πρώτη φορά τιμωρήθηκε δημόσιος υπάλληλος με αυτή την ποινή).

Ο Επιθεωρητής Δημόσια Διοίκησης, μετά από παραγγελία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τα έργα και τις ημέρες του (π.χ. ιδιωτική γραμματέας στο ΚΕΠ, πρωτοφανές περιστατικό για όλη την Ελλάδα).

Ας έρθουμε στην ταμπακιέρα:

Πόσα χρήματα στοίχισε η μεζονέτα αυτού του κυρίου στο Τσατάλι, ποιοι τη χρηματοδότησαν και γιατί;

Πόσα χρήματα στοίχισε το αγροτικό του αυτοκίνητο;

Πως δικαιολογείται ένα επιχειρησιακό κέντρο να έχει διπλές κρεβατοκάμαρες, καναπέδες και ψησταριές;

Μήπως μπερδεύει τον τρόπο και τον σκοπό λειτουργίας του επιχειρησιακού κέντρου;

Εχει καταλάβει ότι προκαλεί όλους τους επισκέπτες στο βουνό με τα τερτίπια του;

Γιατί με απόφαση της το έτος 2011, η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, ζήτησε την κατεδάφιση του κτιρίου (η οποία δεν εφαρμόσθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή) και σήμερα ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε εκ νέου απόφαση για την ίδια εντολή κατεδαφίσεως της μεζονέτας, την οποία είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε.

Εμείς ως Δημοτική Αρχή δεν φοβόμαστε, ούτε μπορεί κάποιος να μας εκβιάσει.

Η εντολή του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας θα εφαρμοστεί και θα χαρούμε πολύ να δούμε όλους αυτούς που πέρασαν αξέχαστες βραδιές με λουκάνικα και παϊδάκια συσκεπτόμενοι στη μεζονέτα για το βιογενετικό απόθεμα της περιοχής, για την κλιματική αλλαγή του πλανήτη και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα.

Τελειώνοντας πρέπει να αναφέρω ότι βασική και θεμελιώδης υποχρέωση είναι η διαφύλαξη των θεσμών και της νομιμότητας, χωρίς να υπολογίζουμε σκοπιμότητες και πολιτικές επιδιώξεις.

Η κοινωνία καταρρέει, όταν διαλύονται οι θεσμοί.

Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι ακόμη και σήμερα οι θεσμοί είναι ισχυροί προς όφελος της κοινωνίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου