ΑΛΜΥΡΟΣ

Πρεμιέρα με 5.000 επισκέπτες στο παζάρι Αλμυρού

πρεμιέρα-με-5-000-επισκέπτες-στο-παζάρι-αλ-340737

Περισσότεροι από 5.000 ήταν οι επισκέπτες την πρώτη μέρα στο παζάρι του Αλμυρού, που άνοιξε τις πύλες του προχθές και θα διαρκέσει μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου. Η διοργάνωση-θεσμός, που αποτυπώνει τον παλμό της τοπικής παράδοσης που αναζητά τις ρίζες της στους αιώνες, διατηρεί στο ακέραιο τη ζωντάνια και τον παλμό της, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της Θεσσαλίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεγάλη απήχηση που έχει η προσπάθεια διατήρησης της τοπικής παράδοσης, ενώ τόνισε ότι τα συνολικά έσοδα από το παζάρι, που ενισχύουν τους οικονομικούς δείκτες του δήμου, υπολογίζονται σε 250.000 ευρώ κατά προσέγγιση.

Στο μεταξύ, συνεχίζουν να καταφθάνουν επαγγελματίες, οι οποίοι παίρνουν τις θέσεις τους στους πάγκους, και όπως εκτιμάται, η πληρότητα αναμένεται να ξεπεράσει το 98% μέσα στο επόμενο διήμερο.

Τα περίπτερα των επαγγελματιών, οι υπαίθριοι χώροι εστίασης και το λούνα παρκ γεμίζουν από κόσμο, και η ίδια εικόνα αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι το τέλος του παζαριού στις 30 Αυγούστου, με το σύνολο των επισκεπτών να ξεπερνά τους 100.000.

Ο δήμαρχος αλμυρού αναφέρει ότι το παζάρι λειτουργεί από τις 8 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και η κίνηση υπολογίζεται ότι βρίσκεται στα περσινά επίπεδα, με εμφανή ανοδική τάση.

Οι προετοιμασίες που απαιτήθηκαν για να λειτουργήσει το παζάρι μέσα στο προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα, διήρκεσαν δύο και πλέον μήνες, προκειμένου να διευθετηθούν έγκαιρα όλες οι λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο κ. Εσερίδης υπογράμμισε πως το παζάρι είναι σημαντικό μέσο προβολής για τον Αλμυρό καθώς διοργανώνονται πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα γενικότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, έχουν συμβάλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου