ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρήσιμες οδηγίες για τις άδειες θήρας

χρήσιμες-οδηγίες-για-τις-άδειες-θήρας-349195

Δίνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού με αφορμή τη σημερινή έναρξη της κυνηγετικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου, η οποία ξεκινά, σήμερα, Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 και θα διαρκέσει έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2018, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αλμυρού παρέχει επαρκείς πληροφορίες για τα θέματα που απασχολούν ιδιαίτερα τους κυνηγούς.

Επικαλούμενος τον Δασικό Κώδικα (ν.δ. 86/69), ενημερώνει ότι η θήρα επιτρέπεται μόνον στον κάτοχο αδείας θήρας, που εκδίδεται στον τόπο της μονίμου κατοικίας του.

Ο κυνηγός, σημειώνει, μπορεί να ζητήσει είτε απευθείας από την αρμόδια δασική αρχή την έκδοση της άδειας θήρας, είτε μέσω του αναγνωρισμένου κυνηγετικού συλλόγου του οποίου είναι μέλος.

Σε γενικές γραμμές η τιμή της άδειας θήρας, όπως ενημερώνει, περιλαμβάνει δυο μεγάλες κατηγορίες ποσών. Τα ποσά που καταβάλλονται υπέρ του δημοσίου (τέλη έκδοσης άδειας κυνηγιού και τέλος χαρτοσήμου προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20%) και τα ποσά που καταβάλλονται υπέρ των κυνηγετικών οργανώσεων (ετήσια συνδρομή στους Κ.Σ., έκτακτη εισφορά Κ.Σ. και έκτακτη εισφορά κυνηγετικής ομοσπονδίας).

Σύμφωνα πάντοτε με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αλμυρού, στην τιμή της άδειας περιλαμβάνονται και μικρότερα ποσά, όπως αυτό της υποχρεωτικής ασφάλισης, ή ποσά που καταβάλλονται σε ειδικές περιπτώσεις (πρώτη εγγραφή, αλλαγή βιβλιαρίου) που δεν επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την τελική τιμή.

Τα τέλη έκδοσης παραμένουν σταθερά τα τελευταία έξι χρόνια, και ανέρχονται στο ποσό των 10 ευρώ για την έκδοση τοπικής άδειας, στα 30 ευρώ για την περιφερειακή άδεια και στα 60 για τη γενική.

Σύμφωνα με το καθεστώς που ισχύει τα τελευταία χρόνια από τα 60 ευρώ που καταβάλει ο κάθε κυνηγός κατά την έκδοση της άδειας θήρας, τα 5 ευρώ (ποσοστό 8,35%) αποτελούν την ετήσια εισφορά του Κ.Σ. στην κυνηγετική ομοσπονδία, ενώ τα 40,10 ευρώ (ποσοστό 66,83%) την ετήσια εισφορά στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία. Τα υπόλοιπα 14,90 ευρώ παραμένουν ως έσοδα στον κυνηγετικό σύλλογο για τη λειτουργία και τις φιλοθηραματικές του δράσεις.

Η τιμή μιας τοπικής άδειας θήρας έτσι, ανεξαρτήτως κυνηγετικού συλλόγου, θα ανέλθει οπωσδήποτε στο ποσό των 88 ευρώ, που αναλύεται ως εξής: Τέλος χαρτοσήμου προσαυξημένο με εισφορά ΟΓΑ 20% (15+3=18 ευρώ), Τέλη τοπικής άδειας κυνηγιού (10 ευρώ), Ετήσια συνδρομή Κ.Σ. (60 ευρώ).

Η ασφαλιστική κάλυψη είναι υποχρεωτική για όλους τους κατόχους άδειας κυνηγιού. Ο σύλλογος δεν αποφασίζει εάν θα την επιβάλλει ή όχι στα μέλη του. Μπορεί να επηρεάσει μόνο την τιμή της μέσω της επιλογής της ασφαλιστικής εταιρείας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου