ΑΛΜΥΡΟΣ

Οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης

οι-εκδηλώσεις-για-την-απελευθέρωση-τη-358703

Σειρά εκδηλώσεων προβλέπονται για τον εορτασμό της 136ης επετείου της Απελευθέρωσης του Αλμυρού από τον τουρκικό ζυγό και την ανακήρυξη ως επίτιμου δημότη του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017, ανήμερα της εορταστικής επετείου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει την τέλεση όρθρου και πανηγυρικής θείας λειτουργίας στις 7:00.

Η προσέλευση επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου προβλέπεται έως και τις 9:20 το πρωί. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αφιχθεί στις 10 το πρωί, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, οπότε και θα τελεστεί δοξολογία και εκφώνηση πανηγυρικού από την εντεταλμένη σύμβουλο σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού, Μαρία Σταυραντώνη.

Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον χώρο του Ηρώου και κατάθεση στεφάνων στις 10:40. Το πρόγραμμα προβλέπει στη συνέχεια παρέλαση τμημάτων μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παραδοσιακών συγκροτημάτων με τοπικές ενδυμασίες, επί της οδού Βασιλέως Κωνσταντίνου στις 11.15 το πρωί.

Μετά την παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στο δημαρχείο Αλμυρού η τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας σε επίτιμο δημότη. Ο κ. Παυλόπουλος θα ξεναγηθεί ακολούθως στο Μουσείο του Αλμυρού και στο Μοναστήρι της Παναγιάς Ξενιάς, και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με παράθεση δεξίωσης στο Κουρί.

Από τη δημοτική αρχή τονίζεται ακόμη ότι ο δημοτικός χώρος στάθμευσης θα πρέπει να παραμείνει ελεύθερος κατά το ήμισυ, με είσοδο από τη Μυρμιδόνων, και για το χρονικό διάστημα από τις 7 το πρωί έως τις 12.30 το μεσημέρι.

Τα καταστήματα από την πλευρά τους, όπως έκανε γνωστό η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, θα είναι κλειστά έως τις 12 το μεσημέρι, ώστε οι επαγγελματίες να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου