ΑΛΜΥΡΟΣ

Χρηματοδότηση για επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης

χρηματοδότηση-για-επέκταση-του-νηπια-373357

Το δρόμο της υλοποίησης παίρνει ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Σούρπης. Η δημοτική αρχή Αλμυρού ενημερώθηκε χθες για την έγκριση κονδυλίου ύψους 450.000 ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για την επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης.

Η ανακοίνωση της έγκρισης του κονδυλίου προκάλεσε διάχυτη ικανοποίηση. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ευχαριστεί τόσο τον γενικό γραμματέα Υποδομών Γιώργο Δέδε, όσο και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τον βουλευτή Μαγνησίας Μάκη Μπαλλή και την πρώην υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς στήριξαν τον δήμο στη διεκδίκησή του.

«Η μελέτη για το εν λόγω έργο είναι έτοιμη. Η δημοτική αρχή θα προχωρήσει τώρα άμεσα στην προκήρυξη διαγωνισμού. Η επέκταση του Νηπιαγωγείου Σούρπης είναι ένα έργο άκρως χρήσιμο και ωφέλιμο για την περιοχή και τους κατοίκους της, που το ζητούσαν εδώ και χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την περασμένη εκπαιδευτική χρονιά, περισσότερα από 40 προνήπια και νήπια έκαναν μάθημα στη μία και μοναδική αίθουσα που υπάρχει στο νηπιαγωγείο, καθώς ο χώρος είναι μικρός και δεν υπήρχε πολυτέλεια χωρισμού των τμημάτων.

«Η επέκταση είναι απολύτως αναγκαίο να γίνει γρήγορα. Ο Δήμος Αλμυρού θα προσπαθήσει να τρέξει το έργο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ώστε η νέα εκπαιδευτική χρονιά να βρει τα νήπια σε αναβαθμισμένους χώρους διδασκαλίας», είπε ο κ. Εσερίδης.

Οι συνθήκες διδασκαλίας

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι μόλις 75 τετραγωνικά μέτρα. Η αίθουσα της διδασκαλίας είναι αντίστοιχα 35 τετραγωνικά μέτρα.

Επί χρόνια -από ιδρύσεως, ακόμη, του νηπιαγωγείου- υπήρχε το πρόβλημα της έλλειψης χώρων. Η δεύτερη τουαλέτα στο σχολείο είχε διαμορφωθεί πρόχειρα στην κουζίνα, για τη διάκριση των φύλων. Η τοπική κοινωνία ζητούσε την επέκταση.

Με την υλοποίηση του έργου, το νηπιαγωγείο θα πληροί σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας. Η συνδιδασκαλία (καθώς το σχολείο είναι διθέσιο) θα σταματήσει και έτσι θα υπάρχει ελευθερία κινήσεων.

Το σχολείο θα έχει ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες και ειδικά προσαρμοσμένους χώρους υγιεινής, καθώς και αποθηκευτικούς χώρους.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου