ΑΛΜΥΡΟΣ

Κόντρα στο συμβούλιο Αλμυρού για την ανατροπή απορριμματοφόρου

κόντρα-στο-συμβούλιο-αλμυρού-για-την-α-396090

Συνέχεια στην αντιπαράθεση για την ανατροπή του απορριμματοφόρου του Δήμου Αλμυρού τον περασμένο Μάιο δόθηκε για δεύτερη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού που συνεδρίασε προχθές.

Το θέμα συζητήθηκε με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Αλμυρού Νίκος Τσανής, ο οποίος ζητούσε να ενημερωθεί για το αν έχουν αναζητηθεί ευθύνες.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Νικοβιώτης άρχισε να παρουσιάζει την προσπάθεια της δημοτική αρχής για τη συντήρηση των οχημάτων. Αναφέρθηκε στη δημιουργία του αμαξοστασίου, τη συγκέντρωση των μηχανημάτων, την απόσυρση ορισμένων, την επισκευή άλλων.

Ωστόσο ο κ. Τσανής δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση και επέμενε να ενημερωθεί αν διερευνήθηκε το ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι.

Ο δήμαρχος Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, τότε ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη. Επισήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν ατυχήματα, τονίζοντας ότι το θέμα δεν είναι να αναζητήσουμε τους υπαιτίους στους εργαζόμενους. Υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε τα οχήματα με πολλά προβλήματα, ζήτησε σκωπτικά συγνώμη που δεν πρόλαβε να τα αντιμετωπίσει όλα από την ημέρα που παρέλαβε τα ηνία του δήμου.

Έντονη ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Κίνησης Αλμυρού. Ο κ. Τσανής κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι λέει ψέματα. Επικαλούμενος σειρά εγγράφων που, όπως ισχυρίστηκε, αποδεικνύουν ότι οι όποιες ενέργειες για την επισκευή ή τη νόμιμη κυκλοφορία των οχημάτων φαίνεται να έγιναν στο β’ εξάμηνο του 2017, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για άκρατο λαϊκισμό, αυταρχισμό, λασπολογίες.

«Για να μιλήσουμε ποιος είναι ανίκανος πρέπει να μιλήσουμε ποιος είναι ικανός», ανταπάντησε ο δήμαρχος, ο οποίος τόνισε ότι «ικανοί είμαστε εμείς και τα χέρια μας είναι καθαρά». Ο δήμαρχος επισήμανε για πολλοστή φορά ότι συγκεκριμένα άτομα δημιουργούν συνεχώς προβλήματα στο συμβούλιο.

Ένταση υπήρξε στο Δημοτικό Συμβούλιο και με αφορμή το αίτημα του πρώην δημάρχου Βαγγέλη Χατζηκυριάκου να συζητηθεί η καταγγελία εκδίωξής του από συνεδρίαση τη Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Καλλές επικαλούμενος τον δημοτικό κώδικα ζήτησε να γίνει ψηφοφορία για τη συζήτηση του θέματος ή όχι. Ο κ. Χατζηκυριάκος επισήμανε ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό και ότι το Σώμα πρέπει να έχει πλήρη ενημέρωση. Ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Ράππος έκανε λόγο για απαράδεκτα πράγματα και ζήτησε από τους κ. κ. Εσερίδη και Χατζηκυριάκο να δώσουν τα χέρια. Ο κ. Τσανής ζήτησε συζήτηση του θέματος από τη στιγμή που υπήρχαν δημοσιεύματα στον Τύπο.

Τελικά το θέμα τέθηκε σε ονομαστική ψηφοφορία και καταψηφίστηκε.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης ψηφίστηκαν ομόφωνα. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη νέων συμβάσεων για τους 19 εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ενώ αποφάσισε -με την παραίνεση της αντιπολίτευσης αν είναι δυνατόν να γίνουν και περισσότερες προσλήψεις- τη σύσταση 20 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού, εκ των οποίων οι δεκατέσσερις θα είναι εργάτες, οι τρεις οδηγοί, οι δυο χειριστές και ο ένας ηλεκτρολόγος.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου