ΑΛΜΥΡΟΣ

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι του Αλμυρού

απεργούν-οι-εμποροϋπάλληλοι-του-αλμυ-399780

Τη συμμετοχή τους στην απεργία της Κυριακής 16 Ιουλίου δηλώνουν τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού, τα οποία τάσσονται υπέρ της πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τη συγκεκριμένη μέρα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες, υπογραμμίζουν ότι « το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής-αργίας ως τη σημερινή κατάργησή της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για “ευελιξία” στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ».

Στην ίδια ανακοίνωση, η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού καθιστά σαφές ότι: «Απεργούμε στις 16 Ιούλη γιατί η Κυριακή-αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης και η κατάργησή της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο και όχι μόνο. Ό,τι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο.

Οι εμποροϋπάλληλοι Αλμυρού δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το δικαίωμά τους απεργία “κόντρα σε όσους θέλουν να βάλουν εμπόδια”».

Απεργούν στις 16 Ιουλίου και διεκδικούν: «Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Υπερασπίζουμε την Κυριακή ως υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα», ζητώντας «να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο». Βασικά αιτήματα είναι επίσης η κατάργηση των μνημονίων, των φοροεισπρακτικών μέτρων «που διαλύουν το εργατικό – λαϊκό εισόδημα. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι πλειστηριασμοί, οι κατασχέσεις» και η κατάργηση «όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των μνημονίων, που μειώνουν συντάξεις και παροχές».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου