ΑΛΜΥΡΟΣ

Γιορτή τσαγιού στη Βρύναινα

γιορτή-τσαγιού-στη-βρύναινα-401560

Το Σάββατο 15 Ιουλίου, στην κεντρική πλατεία του χωριού

Επανέρχεται φέτος το καλοκαίρι η Γιορτή Τσαγιού στη Βρύναινα το Σάββατο 15 Ιουλίου, υπό την αιγίδα του φορέα Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» και του Δήμου Αλμυρού.

Το τσάι θεωρείται το χρυσάφι της Βρύναινας.

Είναι, λένε, το µεράκι και η συνήθειά τους που δεν κόβεται. Μια εναλλακτική καλλιέργεια που δοκιµάστηκε και άντεξε. Στο µικρό χωριό Βρύναινα, στον Αλµυρό Μαγνησίας, σε υψόµετρο 650 στις ανατολικές πλαγιές του όρους Όθρυς, σχεδόν όλοι οι ντόπιοι απολαμβάνουν στάνταρ ρόφηµα, αλλά και εισόδηµα βουνίσιο! Είτε ως κύρια είτε ως δευτερεύουσα απασχόλησή τους, είναι οι µοναδικοί στην Ελλάδα που καλλιεργούν τόσο συστηµατικά, σε πεντακόσια στρέµµατα, τσάι του βουνού.

Λιγότερο ή περισσότερο, η καθεµιά από τις περίπου τετρακόσιες οικογένειες παράγει κι εµπορεύεται συνολικά έως κι εκατό µε εκατόν είκοσι τόνους ετησίως. Μέσω χονδρεµπόρων, µάλιστα, το προϊόν τους φεύγει και εκτός συνόρων, κυρίως σε Γερµανία και Καναδά.

Η γιορτή με τίτλο «Βότανα: Καρποί της Μαγνησιώτικης γης. Τσάι, βότανα και τοπικά προϊόντα της Οθρύος», θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Βρύναινας, στις 8 το βράδυ.

Τα πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 7μ.μ., Εσπερινό, στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού, κ. Ιγνατίου, και στις 8 το βράδυ θα ακολουθήσει επιστημονική ημερίδα.

Στο κλείσιμο της ημερίδας θα γίνει απονομή διπλωμάτων συμμετοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου