ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποστολή του Ιδρύματος Μελά στον Αλμυρό

αποστολή-του-ιδρύματος-μελά-στον-αλμυ-415678

Ευχάριστα νέα για το κτηριακό των νηπιαγωγείων του Δήμου Αλμυρού. Το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά θα χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός νέου νηπιαγωγείου που θα καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος, Γεώργιος Μελάς, επισκέφτηκε τη Δευτέρα τον Αλμυρό και με το δήμαρχο Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη και στελέχη της δημοτικής αρχής έκαναν αυτοψία.

Τα τρία νηπιαγωγεία που διαθέτει για την προσχολική εκπαίδευση ο Δήμος Αλμυρού δεν καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες. Δεν έχουν αύλειους χώρους, ούτε τον απαιτούμενο αριθμό αιθουσών. Ο Δήμος Αλμυρού εξέθεσε τα προβλήματα στο ίδρυμα και αυτό δέχτηκε να βοηθήσει τη δημοτική αρχή και να δώσει λύση.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος, Γεώργιος Μελάς, με τη δημοτική αρχή Αλμυρού επισκέφτηκαν τα υφιστάμενα νηπιαγωγεία. Ο κ. Μελάς διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τα προβλήματα και δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν τη δημοτική έκταση που διαθέτει ο Δήμος Αλμυρού για την ανέγερση του νέου νηπιαγωγείου απέναντι από το Κέντρο Υγείας, δίπλα από το 2ο Γυμνάσιο. Πρόκειται για χώρο έκτασης 1,5 στρέμματος.

Παρόντες ήταν και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού, Νέας Γενιάς και Τουρισμού, κ. Μαρία Σταυραντώνη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το Ίδρυμα Βασιλείου Γ. Μελά ενημερώθηκε για τη μελέτη των Τεχνικών Υπηρεσιών που προβλέπει το νέο νηπιαγωγείο να έχει τρεις αίθουσες, και σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του προέδρου θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Το εν λόγω ίδρυμα έχει να παρουσιάσει ένα εκπληκτικό έργο στην προσχολική εκπαίδευση, το οποίο δεν είναι ευρέως γνωστό.

Πρόκειται για ένα ίδρυμα αφιερωμένο αποκλειστικά στην προσχολική εκπαίδευση (νηπιαγωγεία), που ανεγείρει ή στηρίζει με αποστολές παιδαγωγικού υλικού τα εκτός Αθήνας νηπιαγωγεία, με έμφαση σ’ αυτά των απομακρυσμένων περιοχών.

Ο αριθμός των αποστολών παιδαγωγικού – εποπτικού υλικού το 2010 ενδεικτικά και μόνο για νηπιαγωγεία της Ξάνθης, είναι πλούσιος: Στα νηπιαγωγεία Άνω Θερμών, Κοτύλης, και Πάχνης στάλθηκαν δύο φορές μέσα στη χρονιά παιδαγωγικό υλικό και βιβλία. Από μία φορά στάλθηκε παιδαγωγικό υλικό στα νηπιαγωγεία Κύκνου, Μελιβοίων, Τεμένους, Ωραίου, Γλαύκης, Δημαρίου και στο ειδικό νηπιαγωγείο Νέου Ζυγού. Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλη την επικράτεια: Τον Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε το νέο νηπιαγωγείο στο Μεσολόγγι, τον Δεκέμβριο στο Βελβεντό Κοζάνης φτιάχτηκαν παιδικές χαρές σε πάμπολλα νηπιαγωγεία ανά την επικράτεια (από Λαύριο και Ηγουμενίτσα μέχρι Χανιά και Θεσσαλονίκη), στάλθηκαν βιβλία και παιδαγωγικό υλικό από την Κέρκυρα μέχρι την Πάτμο και την Ορεστιάδα), κρεβάτια σε ολοήμερο νηπιαγωγείο της Δράμας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου