ΑΛΜΥΡΟΣ

3η εβδομάδα εθελοντισμού της Μύλοι Λούλη

3η-εβδομάδα-εθελοντισμού-της-μύλοι-λού-422942

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας «Φροντίζουμε για το μέλλον» της Μύλοι Λούλη, ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία από 12 έως 16 Ιουνίου 2017 η 3η εβδομάδα εθελοντισμού.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε έξι διαφορετικές δράσεις που είχαν διοργανωθεί, κατόπιν εσωτερικής διαβούλευσης, σε Κερατσίνι, Αλμυρό και Θήβα.

  • Ολοκληρώθηκε ο καλλωπισμός της παραλίας της Μιτζέλας στον Δήμο Αλμυρού, που περιλάμβανε επισκευές, βαψίματα και καθαριότητα. Το προσωπικό της Μύλοι Λούλη επισκεύασε όλα τα παλιά παγκάκια που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας και παράλληλα δώρισε και τοποθέτησε 10 νέα παγκάκια. Οι εθελοντές έβαψαν όλους τους στύλους φωτισμού της παραλίας της Μιτζέλας καθώς και ασβέστωσαν τα πεζοδρόμια. Επισκευάστηκε και βάφτηκε το υπόστεγο της «τουλούμπας» και ο πάγκος γύρω από τον πλάτανο. Τέλος τοποθετήθηκαν καινούργια δίχτυα στις δυο μπασκέτες. Τελειώνοντας οι εθελοντές παρατήρησαν και άλλες εργασίες βελτίωσης που χρειάζονται και δεσμεύτηκαν να τις υλοποιήσουν σε επόμενη δράση τους.
  • Πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία μέσω κινητής μονάδας σε Σούρπη και Κερατσίνι, όπου συλλέχτηκαν 50 φιάλες αίμα.
  • Έγινε προετοιμασία εδεσμάτων για 50 παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» που είχαν προσκληθεί για να ξεναγηθούν στο Μύλο και στο Μουσείο Λούλη στο Κερατσίνι.
  • Έγινε καθαρισμός σκεπής, κόψιμο χόρτων και καλλωπισμός προαύλιου χώρου της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου στη Θήβα.
  • Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των εθελοντών στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Κολωνό για προετοιμασία 500 δώρων και εδεσμάτων για τη καλοκαιρινή γιορτή των παιδιών.

Η εβδομάδα εθελοντισμού ξεκίνησε το 2015 με στόχο την ανάπτυξη της εθελοντικής κουλτούρας των εργαζομένων. Χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των ανθρώπων της εταιρίας, οι εργαζόμενοι έχουν συμμετάσχει σε περισσότερες από 18 δράσεις εθελοντισμού σε Αλμυρό, Βόλο, Αθήνα και Θήβα.

Για την Μύλοι Λούλη οι τοπικές κοινωνίες είναι από τα πιο σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη. Με σεβασμό στις αρχές, στην παράδοση και στην ιστορία των 234 χρόνων της εταιρίας, οι Μύλοι Λούλη είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Συνεισφέρει θετικά, μακροπρόθεσμα, υπεύθυνα και δυναμικά με κοινωνικές δράσεις του προγράμματος «Φροντίζουμε για το Μέλλον» κάνοντας πράξη το όραμα της προσφοράς.

«Υπεύθυνα και δυναμικά θα συνεχίσουμε την εβδομάδα εθελοντισμού και στο μέλλον,μιας δράσης που γίνεται για εμάς πλέον θεσμός,θέτοντας ακόμη πιο υψηλούς στόχους με συνεργασία καικοινό όραμα για το κοινωνικό όφελος», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα Μάνου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου