ΑΛΜΥΡΟΣ

Σε διαφορές και βλάβες οφείλονταν οι φουσκωμένοι λογαριασμοί νερού

σε-διαφορές-και-βλάβες-οφείλονταν-οι-φ-449228

Στη μείωση των αυξημένων λογαριασμών νερού που οφείλονταν σε χαλασμένα υδρόμετρα, διαρροές στα φρεάτια και βλάβες στις εσωτερικές εγκαταστάσεις ύδρευσης προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Αλμυρού.

Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε τα αιτήματα 38 δημοτών και ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, η οποία τεκμηρίωνε τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να μειώσει τους επίμαχους λογαριασμούς, οι οποίοι αφορούσαν σε κάποια τρίμηνα του 2015 και του 2016 ανάλογα με την περίπτωση.

Η Δημοτική Επιχείρηση μείωσε τα ποσά των λογαριασμών σε ποσοστά που μπορεί να ξεκινούσαν από το 20% και να έφταναν στο 50%.
Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν μετά την εξέταση των αιτήσεων των καταναλωτών, αφορούσαν σε διαρροή υδάτων σε φρεάτια και σε εσωτερικές εγκαταστάσεις.

Πολλά από αυτά αποδόθηκαν στην παγωνιά του περασμένου χειμώνα, άλλα στο πεπαλαιωμένο δίκτυο ύδρευσης. Η διαφορά των λογαριασμών τεκμηριώθηκε από τα στοιχεία των μετρητών.

Η Δημοτική Επιχείρηση στο τεχνικό πρόγραμμά της, πάντως, για το 2017 έχει συμπεριλάβει σειρά έργων που αφορούν στην επέκταση – βελτίωση- συντήρηση των δικτύων ύδρευσης.

Η υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος στοχεύει στην δημιουργία όλων αυτών των υποδομών, που είναι απαραίτητες για να έχει ο δημότης καταναλωτής επάρκεια και ποιότητα στο νερό που καταναλώνει, καθαρό δίκτυο, σωστή και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Τα έργα αυτά εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και μεγάλο μέρος των προβλημάτων που υπάρχουν θα αντιμετωπιστούν με την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης και τις κατά τόπους επεμβάσεις.

Εξάλλου, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΑΛ συνεχίζει την αντικατάσταση των ρολογιών, και με το ψηφιακό σύστημα τηλεμετρίας που έχει εγκαταστήσει, έχει τη δυνατότητα να έχει καθαρή εικόνα για τα κατά τόπους προβλήματα που εντοπίζονται, ώστε να επεμβαίνει άμεσα και να αποκαθιστά τις βλάβες.

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Ηλίας Δαλακούρας, τόνισε ότι η ΔΕΥΑΑΛ προσπαθεί να ανταπεξέλθει με κάθε τρόπο στις ανάγκες που υπάρχουν παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε διοικητικό και τεχνικό προσωπικό και το πρόβλημα με την εισπραξιμότητα που αντιμετωπίζει.

Πλέον, προχωρά, όπως είναι γνωστό, σε διακοπές παροχής υδροδότησης σε Αλμυρό, Ευξεινούπολη, Πλάτανο, Κρόκιο, και τώρα θα ξεκινήσει διακοπές νερού στους πρώην δήμους Πτελεού και Σούρπης, αν οι καταναλωτές δεν ευαισθητοποιηθούν και δεν προχωρήσουν σε ρύθμιση των οφειλών τους σύμφωνα με τους προειδοποιητικούς εκκαθαριστικούς λογαριασμούς που τους έχουν αποσταλεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου