ΑΛΜΥΡΟΣ

Αποζημίωση εργολάβου μετά από εννέα χρόνια

αποζημίωση-εργολάβου-μετά-από-εννέα-χ-460004

Το Ειρηνοδικείο Αλμυρού δικαίωσε εργολάβο που είχε προσφύγει κατά του Δήμου Αλμυρού, για την αποζημίωσή του για έργο μετά τις πλημμύρες του 2009. Ο Δήμος Αλμυρού, είναι έτσι υποχρεωμένος να αποζημιώσει άμεσα τον εργολάβο, μετά από εννέα χρόνια από την πραγματοποίηση του έργου, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου είναι προσωρινά εκτελεστή.

Το θέμα συζητήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού την Τετάρτη 10 Μαΐου. Ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, ενημέρωσε την επιτροπή ότι ο δήμος οφείλει να καταβάλει το ποσό των 6.691 ευρώ μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του εργολάβου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε, ο δήμος έχει αυτή την οφειλή για τις εργασίες που εκτέλεσε ο εργολάβος στην Τοπική Κοινότητα Κροκίου λόγω της πλημμύρας τον Δεκέμβριο του 2009. Τότε ο επαγγελματίας είχε χρησιμοποιήσει ιδιόκτητα μηχανήματα (όπως εκσκαφέα, φορτωτή και φορτηγό αυτοκίνητο) για να προχωρήσει στην αποκατάσταση των ζημιών. Στη συνεδρίαση αναγνώστηκε γνωμοδοτικό σημείωμα του νομικού συμβούλου του δήμου, Αλέξανδρου Κοσμά, ο οποίος ενημέρωνε ότι η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι προσωρινά εκτελεστή και γι’ αυτό ο δήμος οφείλει εντός δύο μηνών να καταβάλει το ποσό στον αντίδικο, ώστε να μην κινδυνεύσει ο δήμος με αναγκαστική σε βάρος του εκτέλεση.

Επίσης, νομικός σύμβουλος επεσήμαινε με το γνωμοδοτικό σημείωμα, ότι επειδή στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν εξετάστηκε μάρτυρας ανταπόδειξης, δεν είναι δυνατή η προσθήκη διαφορετικών απόψεων ή ισχυρισμών δευτεροβάθμια.

«Με τα δεδομένα αυτά θα ήταν προς το συμφέρον του δήμου να μην ασκηθεί έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, και να γίνει από τον αντίδικο έκπτωση του κονδυλίου των τόκων ή διακανονισμός της καταβολής της οφειλής», ανέφερε στο σημείωμά του.

Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την καταβολή αποζημίωσης στον εργολάβο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου