ΑΛΜΥΡΟΣ

«Παλαιοκομματισμός, αλαζονεία και συμφέροντα ημετέρων»

παλαιοκομματισμός-αλαζονεία-και-συ-464344

Για αλαζονεία, παλαιοκομματισμό, ανυπαρξία σχεδίου και υπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων κατηγορεί τη δημοτική αρχή Αλμυρού η Ενωτική Δημοτική Κίνηση, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τσανής.

Με ανακοίνωση, η δημοτική παράταξη λέει ότι αν και είναι πασίγνωστη η φράση «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια», ωστόσο, η δημοτική αρχή του Αλμυρού την αγνοεί, καθώς διακατέχεται από περίσσια αλαζονεία και θεωρεί τον Δήμο Αλμυρού λάφυρο εξουσίας.

Η”Ενωτική Δημοτική Κίνηση, με τις παρεμβάσεις της, όπως λέει, ανέδειξε για άλλη μια φορά την αλαζονεία, τον παλαιοκομματισμό, την ανυπαρξία σχεδίου και την υπηρέτηση συμφερόντων ημετέρων που χαρακτηρίζει τη δράση της δημοτικής αρχής σε τρία ζητήματα.

Το πρώτο αφορά στα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η δημοτική παράταξη σημειώνει ότι «περιέργως, το τελευταίο διάστημα, τα μηχανήματα εκτέλεσης έργων του δήμου βρίσκονται στη δικαιοδοσία αντιδημάρχου με επαγγελματική δραστηριότητα εργολάβου, ανεξάρτητα αν το συγκεκριμένο στέλεχος της δημοτικής αρχής αλλάζει πόστα. Όταν από αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μετακινήθηκε σε αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Πρασίνου άλλαξε και η δικαιοδοσία διαχείρισης των μηχανημάτων, χωρίς ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, για να ακολουθούν αυτά το συγκεκριμένο στέλεχος!!!

Ταυτόχρονα, η καταγγελία δημότη, με επαγγελματική δραστηριότητα παρόμοια του αντιδημάρχου, ότι ο δήμαρχος διατυμπανίζει : «Είσαι αποκλεισμένος από κάθε έργο στον Δήμο Αλμυρού» και η καταγραφή του συμβάντος από την τοπική αστυνομία (διένεξη δημάρχου-ιδιώτη) απαξιώνει κάθε έννοια οποιαδήποτε δεοντολογίας».

Το δεύτερο θέμα που ανέδειξε η παράταξη, όπως ισχυρίζεται, είναι ότι «η δημοτική αρχή αποφάσισε να προσφέρει στα πληρώματα του Rally Αλμυρός πληρωμένη εκδρομή στη Σκιάθο και όχι να προβάλλει και να αξιοποιήσει τα τοπικά αξιοθέατα και να στηρίξει την τοπική αγορά.

Γνωρίζει ο κ. δήμαρχος ότι αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει»; Πόσο μάλιστα όταν το αγνοείς και στηρίζεις του γείτονα!!!» διερωτάται.

Η παράταξη ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά από επανειλημμένες καταγγελίες ανέδειξε ότι με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης δεν ενημερώνονται για έγγραφα δημοτών που απευθύνονται σε αυτούς.

Θυμίζει τέλος στην δημοτική αρχή ότι «οι δημοτικοί άρχοντες δεν είναι «Καίσαρες» αλλά έχουν υποχρέωση να υπηρετούν τα συμφέροντα όλων των δημοτών και να στηρίζουν την περιοχή μας. Οι μεγαλοστομίες για διαφάνεια, αξιοκρατία και τιμιότητα πρέπει να επιβεβαιώνονται στη καθημερινότητα και όχι να αναφέρονται απλά στα τηλεοπτικά παράθυρα και στα υπαγορευμένα άρθρα», καταλήγει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου