ΑΛΜΥΡΟΣ

Ημερίδα για την κακοποίηση

ημερίδα-για-την-κακοποίηση-490751

Ημερίδα με θέμα τις «Πρακτικές παρέμβασης και αντιμετώπισης κακοποίησης – Βίας μέσω των φορέων που απαρτίζουν το συντονιστικό συμβούλιο Κα. Πα», διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου στις 7μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλμυρού.

Την ενημερωτική ημερίδα διοργανώνουν το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων Παραμελημένων Ατόμων Κα.Πα. που λειτουργεί στο πλαίσιο της ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων και τον Δήμο Αλμυρού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιάννης Τέας, συντονιστής του Συμβουλίου, ενώ θα χαιρετίσουν η αντιπεριφερειάρχης Κολυνδρίνη Δωροθέα, ο δήμαρχος Αλμυρού Εσερίδης Δημήτριος και η τ. υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία θα παρέμβει και ως ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Κα.Πα.

Εισηγητές της ημερίδας είναι οι εξής: Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Ζερβός με θέμα «Συντροφική βία και κακοποίηση», Αφροδίτη Βρόντη, ψυχολόγος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου με θέμα «Ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας», Βασίλειος Μπαλατσούκας, αστυνόμος Α΄ με θέμα «Το ποινικό κομμάτι της ενδοοικογενειακής βίας».

Η Βασιλική Μακρυγιάννη, κοινωνική λειτουργός του Ξενώνα θα παρουσιάσει τον Ξενώνα φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας, η Ελένη Μπρισμπέου, κοινωνική λειτουργός της Ελληνικής Μέριμνας, θα κάνει την παρουσίαση της Ελληνικής Μέριμνας Βόλου και η Ερασμία Καλαφάτη, δικηγόρος, θα ενημερώσει τους παριστάμενους για το Ν. 3500 που διέπει την ενδοοικογενειακή βία. Η ημερίδα τίθεται υπό την αιγίδα των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας και Σποράδων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου