ΑΛΜΥΡΟΣ

Σεμινάριο για την αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής

σεμινάριο-για-την-αντιμετώπιση-της-κα-495265

Δύο νέα σεμινάρια αναζωογόνησης διοργανώνονται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης, τον Μάιο στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης.

Στη Θεσσαλία υπάρχουν 20 αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Στην πόλη του Αλμυρού, μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας του Γυμνασίου Ευξεινούπολης, βρίσκονται τρεις στο Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού, το Εθνικό Στάδιο και σε καφετέρια στη Σούρπη.

Ο καρδιολόγος Χαράλαμπος Παρίσης και η διευθύντρια του σχολείου, εντεταλμένη σύμβουλος Παιδείας, απευθύνουν πρόσκληση για συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, τα σεμινάρια θα λάβουν χώρα στο Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, το Σάββατο 6 Μαΐου 14.00-19.00 και την Κυριακή 7 Μαΐου 10.00-15.00.

«Σκοπός τους είναι να μάθουμε να αντιμετωπίζουμε σωστά ένα συνάνθρωπό μας που εκδηλώνει καρδιακή ανακοπή, εφαρμόζοντας έναν απλό αλγόριθμο, και παράλληλα να εξοικειωθούμε με τη χρήση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών, που ολοένα αυξάνονται γύρω μας και που προορίζονται για χρήση από κάθε πολίτη», ενημερώνουν οι διοργανωτές.

Με την επιτυχή παρακολούθηση του σεμιναρίου, θα χορηγηθεί και το αντίστοιχο ευρωπαϊκό πιστοποιητικό.

Τα οφέλη

Είναι γεγονός ότι η εκπαίδευση των πολιτών, αλλά και η παρουσία απινιδωτών σε πολυσύχναστους χώρους και αθλητικά κέντρα, αυξάνει τα ποσοστά επιβίωσης των ανθρώπων που εκδηλώσουν καρδιακή ανακοπή.

|Σε χώρες όπως η Ολλανδία και η Νορβηγία, με πάνω από τον μισό πληθυσμό τους να είναι εκπαιδευμένος και να υπάρχει μέριμνα για απινιδωτές, το ποσοστό των ανθρώπων που θα ζήσουν μετά από επεισόδιο καρδιακής ανακοπής ξεπερνά το 40%, αντίθετα, σε χώρες με χαμηλά ποσοστά εκπαίδευσης, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 5%.

Αξίζει λοιπόν κανείς να αφιερώσει ένα πρωινό και ελάχιστα χρήματα (15 ευρώ) για να μπορέσει, αν χρειαστεί, να σώσει έναν συνάνθρωπό του», προτρέπουν οι διοργανωτές.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στη κ. Σταυραντώνη στο τηλ. 6944164031, στον κ. Παρίση στο τηλ. 6974841907 και στη γραμματεία του δημάρχου στο τηλ. 2422 350204. Οι διοργανωτές υπόσχονται ένα δημιουργικό διήμερο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου