ΑΛΜΥΡΟΣ

Εργα 7 εκατ. ευρώ άμεσα στον Αλμυρό

εργα-7-εκατ-ευρώ-άμεσα-στον-αλμυρό-495276

Έργα προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ δρομολόγησε για δημοπράτηση αμέσως μετά το Πάσχα η δημοτική αρχή Αλμυρού. Η δημοτική αρχή είναι έτοιμη με τις μελέτες για τρία μεγάλα έργα, αλλά και παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποιία και τη δασοπυροπροστασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη εβδομάδα η Οικονομική Επιτροπή θα συγκληθεί σε συνεδρίαση προκειμένου να εγκρίνει τα τεύχη δημοπράτησης για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Αμαλιάπολης, την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της Ευξεινούπολης, την εκτέλεση εργασιών αγροτικής οδοποιίας και έργων δασοπυροπροστασίας.

Τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης είναι άκρως απαραίτητα στις δύο περιοχές. Η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στον παραλιακό οικισμό της Αμαλιάπολης είναι χρόνιο αίτημα. Η διαχείριση των αστικών λυμάτων του οικισμού θα έχει θετικές επιπτώσεις στην προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της περιβαλλοντικής ρύπανσης στον Παγασητικό κόλπο.

Η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Ευξεινούπολης είναι επίσης μείζον θέμα. Στον υπάρχον δίκτυο είναι συνεχείς οι θραύσεις των αγωγών, με αποτέλεσμα τη απώλεια σημαντικών ποσοτήτων νερού. Επιπλέον, ένα μέρος του δικτύου αποτελείται από αμίαντο υλικό επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.

Ανάμεσα στα έργα που είναι έτοιμα για προκήρυξη, είναι και αυτό του Νηπιαγωγείου Σούρπης. Στο Νηπιαγωγείο περισσότερα από 40 προνήπια και νήπια κάνουν μάθημα στη μία και μοναδική αίθουσα που υπάρχει, καθώς ο χώρος είναι ασφυκτικός και δεν υπάρχει η πολυτέλεια χωρισμού τμημάτων.

Η συνολική επιφάνεια του κτηρίου είναι μόλις 75 τετραγωνικά μέτρα. Η αίθουσα της διδασκαλίας 35 τετραγωνικά.

Επί χρόνια -από ιδρύσεως ακόμη του Νηπιαγωγείου- υπήρχε το πρόβλημα της έλλειψης επάρκειας χώρων.

Η δεύτερη τουαλέτα στο σχολείο για τη διάκριση των φύλων έχει φτιαχτεί πρόχειρα στην κουζίνα.

Με το έργο, το νηπιαγωγείο θα πληροί σύγχρονους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας.

Παράλληλα η δημοτική αρχή συνεχίζει τις εργασίες επισκευής ζημιών στα σχολεία, ενώ προγραμματίζει με τις προσλήψεις 8μηνιτών να ελαιοχρωματίσει το σύνολο των σχολικών κτηρίων, που παραμένουν ασυντήρητα επί χρόνια.

Λιμνοδεξαμενή Ξηριά

Μετά την παρέμβαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, η δημοτική αρχή θα είναι έτοιμη να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου «Λιμνοδεξαμενή Ξηριά» το καλοκαίρι.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 21 εκατ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής» και στόχο τη συλλογή και αξιοποίηση των χειμερινών πλημμυρικών απορροών του χειμάρρου, για την κάλυψη των αναγκών σε άρδευση 6.400 στρεμμάτων.
Το έργο πνοής στη λεκάνη του Αλμυρού εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στην εκμετάλλευση των καλλιεργούμενων εκτάσεων και θα εξομαλύνει το τεράστιο υδρευτικό πρόβλημα, καθώς το νερό της λιμνοδεξαμενής θα είναι πολλή καλής ποιότητας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου